KOOL WTF HIP

20 lucruri pe care probabil nu le ştii despre Megadeth

Dave Mustaine este deţinătorul a două centuri negre, una în Tae Kwon Do, cealaltă în Ukidokan

01. După ce a fost dat afară din Metallica, Dave Mustaine a lucrat pentru un vreme la un serviciu de telemarketing

02. Într-o lume ideală, lui Mustaine i-ar fi plăcut să-l angajeze pe post de vocalist pe Sean Harris de la Diamond Head. I se trage de la piesa Am I Evil?



03. În 1985, Megadeth a făcut mai mult o parodie decât un cover, după piesa These Boots are Made for Walkin' a lui Nancy Sinatra, fapt care l-a enervate pe compozitorul acesteia, Lee Hazlewood.

Dar Mustaine i-a adus aminte c-a fost plătit pentru drepturile de autor. Cu toate asta, piesa n-a ajuns pe niciun album, decât târziu, într-o variantă cenzurată, în varianta re-editată din 2002 a albumului  Killing Is My Business... and Business Is Good!, şi într-o variantă live în 2011, în ediţia aniversară de 25 ani de la lansare a albumului Peace Sells... but Who's Buying?

04. Mascota Megadeth, Vic, a fost concepută de Dave Mustaine, dar stilizată de artistul Ed Repka, care a mkai lucrat cu Death sau Dark Angel.



05. În timpul fimărilor clipului Wake Up Dead, care s-au făcut într-un hangar, un fan zelos a făcut nişte graffiti pe un avion.

 

06. Chuck Behler, toboşarul de pe albumul din 1987, So Far, So Good… So What!, a fost adus în trupă de câtre drum-tech-ul Gar Samuelson.

07. Stickerul “May all your warheads rust in peace” a fost ideea lui Mustaine.



08.  Piesa care dă titlul albumului Countdown to Extinction a fost premiată în 1993 de către Humane Society’s Genesis pentru creşterea gradului de conştientizare privind drepturile animalelor.



09. Megadeth a fost exclusă din turneul Aerosmith pentru că pe Mustaine l-a mâncat undeva şi a declarat: “Nu avem prea mult timp de cântat pentru că Aerosmith nu prea mai are mult de trait.



10. Scriitorul de horror, Dean Koontz, a scris o biografie nu tocmai prietenoasă despre Megadeth, comparând trupa de câteva ori cu Godzilla.

11. Într-unul din episoadele celebrului serial 90-ist, X-Files, Agent Molder i-a replicat partenerei sale, Scully: “Ar fi bine să-ţi ascunzi albumele cu Megadeth.”



12. După ce a părăsit trupa în 2000, a mai durat 3 ani până ce chitaristul Marty Friedman să se mute în Japonia.

13. În 1998, Dave Mustaine a avut o apariţie în cadrul The Drew Carey Show, unde a eşuat să fie parte din trupa lui Carey.

14. De asemenea, Mustaine a concurat pentru show-ul VH1, Rock & Roll Jeopardy, unde a şters pe jos cu ceilalţi doi concureţi, George Clinton şi Moon Unit Zappa.

15. Tot Mustaine s-a jucat cu focul în 2001, în serialul TV, Black Scorpio, unde a avut rolul unui piroman.

16. Albumul Megadeth, The System Has Failed, din 2004 s-a vrut iniţial a fi primul album solo al lui Mustaine, de parcă celelalte n-ar fi fost tot discuri de autor.



17. Copiii lui Mustaine, Justis şi Electra, au apărut în clipul single-ului Die, de pe acelaşi album, The System Has Failed.



18. Megadeth a avut nu mai puţin de 10 nominalizări la Grammy, dar a câştigat o singură dată, mai exact acesta cu albumul Dystopia la categoria Best Metal Performace.

19. Cât timp a lipsit din Megadeth, basistul David Ellefson a format trupa Hail! împreună cu Tim 'Ripper' Owens şi Andreas Kisser.



20. Dave Mustaine este deţinătorul a două centuri negre, una în Tae Kwon Do, cealaltă în Ukidokan. Aşadar, ciocul mic, când e prin preajmă.

Sursă: Loudwire

Share pe Facebook