KOOL WTF HIP

A murit Johnny Hallyday

Emmanuel Macron: "Toţi avem în noi ceva din Johnny Hallyday"

Johnny Hallyday, cel mai cunoscut star rock francez, supranumit Elvis al Franţei, a murit la vârsta de 74 de ani, în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat soţia acestuia. Cântăreţul suferea de cancer la plămâni.

"Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fără să cred acest lucru. Şi totuşi este adevărul. Soţul meu nu mai este. Ne-a părăsit în această noapte, aşa cum a trăit toată viaţa, cu curaj şi demnitate", a scris Laeticia Smet într-un comunicat.

"Până în ultima clipă, a făcut faţă acestei boli care îl măcina de luni, dându-ne tuturor lecţii de viaţă extraordinare. Cu inima bătând atât de tare într-un trup de rocker care a trăit toată viaţa fără să facă nicio concesie, pentru publicul său, pentru cei care îl admiră şi îl iubesc", se arată în acelaşi comunicat.

De mai multe săptămâni, informaţii îngrijorătoare circulau despre starea de sănătate a starului rock. În urmă cu o lună, Johnny Hallyday a fost internat din cauza unei boli respiratorii. După şase zile petrecute la clinica Bizet din Paris, Johnny Hallyday a decis să se întoarcă acasă, la domiciliul său din Marnes-la-Coquette, şi, de atunci, Laeticia nu a mai oferit nicio informaţie pe reţelele de socializare online.

În luna martie, Johnny Hallyday a anunţat că făcea tratament anticancer, o boală ajunsă în faza de metastază.

De la anunţul decesului lui Johnny Hallyday, fanii s-au adunat în faţa locuinţei acestuia din Marnes-la-Coquette, Ile-de-France. Zeci de camioane ale poliţiei franceze au înconjurat perimetrul locuinţei acestuia.

Johnny Hallyday, al cărui nume real era Jean-Philippe Smet, este cel mai cunoscut cântăreţ de rock francez, cu peste 110 milioane de albume vândute pe parcursul unei cariere de peste 50 de ani.

Specialiştii consideră că Johnny Hallyday este cântăreţul care a introdus stilul rock în Franţa.

De la debutul său, Hallyday a efectuat 183 de turnee, care au avut peste 28 de milioane de spectatori. A fost recompensat cu 40 de discuri de aur, 22 de platină, cinci de diamant şi zece premii Victoires de la musique, pentru o discografie care numără 50 de albume de studio. Din 2014, era unul dintre membrii trioului Les Vieilles Canailles.

De asemenea, Johnny Hallyday a jucat în filme, precum "Râuri de Purpură 2: Îngerii Apocalipsei" (2004), "Love me" (2000) şi "Détective" (1985), dar şi în spectacole de teatru.

Share pe Facebook