KOOL WTF HIP

Apare cartea în limba română a basistului Guns N’ Roses, Duff McKagan, "It’s So Easy… şi alte minciuni"

„O relatare lucidă despre infernul din spatele strălucirii rock-ului” – David Fricke, revista Rolling Stone

Unul dintre membrii fondatori ai trupelor Guns N’ Roses şi Velvet Revolver, intrat în galeria Rock & Roll Hall of Fame, îşi împărtăşeşte povestea ascensiunii sale pâna pe culmile succesului şi celebritaţii, lupta cu alcoolismul şi dependenţa de droguri, prabuşirea şi suferintele personale, pâna la renaşterea sa din propria cenuşă, ca o pasăre Phoenix.

În 1984, la vârsta de douazeci de ani, Duff McKagan îşi părăseşte oraşul natal, Seattle, pentru a-şi urma chemarea muzicală, dar mai ales pentru a se distanţa de avalanşa ucigaşă a heroinei, care-i decima pe cei mai apropiati prieteni, de pe scena locala a curentului punk.

Dupa numai câteva saptamâni petrecute în Los Angeles, interval în care a dormit în maşina sa, el răspunde unui anunţ prin care cineva - care se identifica doar prin apelativul „Slash” - caută un basist.

La scurt timp dupa acest episod ia fiinţă cea mai tare trupa din lume. Guns N’ Roses avea sa vânda peste 100 de milioane de albume în întreaga lume.

În cartea It’s So Easy... şi alte minciuni, Duff evoca traiectoria impresionanta a trupei Guns N’ Roses, care a însemnat albume de platina, concerte cu bilete epuizate ţinute pe stadioane şi recunoaştere la nivel mondial.

Dar acel gen de glorie îşi cere tributul, asa cum avea s-o facă în cele din urmă nu doar cu Duff, ci şi cu trupa însăşi. În timp ce Guns N’ Roses se destrăma, Duff a simţit că şi zilele sale sunt numărate.

Iminenţa morţii, consecinţa directă a alcoolismului, avea să se dovedească însă recuperatoare, marcând punctul de cotitura care l-a plasat pe calea eliberarii de toxicomanie, punctată de opţiuni personale neaşteptate.

Cu o voce cât se poate de onestă şi purtând un timbru inimitabil, Duff - unul dintre cele mai inteligente şi mai articulate personaje ale lumii rock-ului - îl poartă pe cititor într-o călătorie teribilă, prin subteranele uneia dintre cele mai cunoscute trupe din istoria rock-and-roll, pâna la ieşirea la lumină.

Duff McKagan a cântat la bas în Guns N’ Roses timp de doisprezece ani, fiind coautorul multora dintre cele mai remarcabile piese ale trupei. A fondat formaţia Velvet Revolver împreună cu colegul său, Slash, şi este frontman-ul Loaded, propria sa trupă.

Duff scrie saptamânal pentru platformele seattleweekly.com şi ESPN.com. Locuieşte în Seattle, Washington, împreuna cu soţia sa, Susan Holmes McKagan, super-model, şi cu cele doua fiice ale lor.

Preţul de raft al cărţii este de 59,9 lei, însă între 23 octombrie şi 2 noiembrie poată fi pre-comandată cu o reducere de 35% la www.edituracasa.ro

Share pe Facebook