KOOL WTF HIP

Au căzut toate acuzaţiile de răpire şi viol împotriva membrilor Decapitated

O nouă înfăţişare la proces a fost programată pe 16 ianuarie.

Conform jurnalistului Jonathan Glover de la The Spokesman-Review, procurorii din disctrictul Spokane ar fi retras toate acuzaţiile de viol şi răpire împotriva celor patru membri ai trupei poloneze Decapitated, invocând că presupusa victimă se află într-o stare foarte bună.

Cei patru au fost arestaţi pe 9 septembrie în Santa Ana, California şi acuzaţi de răpire şi viol în grup de câtre o tânără fană care s-a urcat în autocarul lor de turneu după concertul pe care tocmai îl susţinuseră pe 31 august în Spokane, Washington.

Conform raportului poliţiei, victima a declarat că "s-a simţit inconfortabil, când membrii trupei au început să vorbească între ei în poloneză." Acesta a mai adăugat că atmosfera în autocar s-a schimbat brusc şi că toţi cei invitaţi din afara trupei s-au simţit priviţi ca o pradă.

Documentele curţii mai relevă că aceeaşi femeie a declarat poliţiei că vocalistul Rafal Piotrowski a încercat să o sărute, iar aceasta l-a împins şi atunci el i-a răsucit mâna la spate şi a împins-o în baie cu faţa spre chiuvetă şi oglindă. Atunci i-a văzut şi auzit pe ceilalţi membrii ai trupei cum vorbeau s-o violeze pe rând.

După presupusul incident, femeia a sunat la poliţie, a fost găsită la doi km de locul unde a avut loc concertul şi a fost dusă la spital pentru investigaţii, în urmă cărora s-a constatat că are echimoze semnificative la braţele superioare care fac dovada că a fost imobilizată şi vânătăi la încheieturile mâinilor. De asemenea, presupusa victimă a raportat că a lovit pereţii băii să atragă atenţia celorlalţi.

Acuzaţiile fiecărui membru Decapitaded, conform legislaţiei americane au fost:

Vocalistul Rafal “Rasta” Piotrowski – răpire de gradul 1, viol de gradul 2
Chitaristul Waclaw Kieltyka - răpire de gradul 1, viol de gradul 2
Bassist Hubert Wiecek – răpire de gradul 1, viol de gradul 3
Toboşarul Michal Lysejko – răpire de gradul 1, viol de gradul 3

Andy Marsch, membru al trupei Thy Art Is Murder, a depus mărturie în apărarea celor patru membri, susţinând că a văzut-o pe presupusa victimă dansând violent într-un mosh-pit în faţa scenei: "Lovea încontinuu cu mâinile şi cu tot corpul gardurile de protecţie dintre public şi scenă."

Trupa de negat public toate acuzaţiile. În comunicatul oficial de presă Decapitated se spune că "ofiţerul de poliţie care a înregistrat plângerea a declarat că nu deţine probe care să susţină acuzaţia de viol."

Muzicienii au fost eliberaţi din închisoare luna trecută. Una din condiţiile eliberării a fost rămânerea lor în Washington şi predarea paşapoartelor. O nouă înfăţişare la proces a fost programată pe 16 ianuarie.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook