KOOL WTF HIP

AUDIO: Bucium lansează “Voinicel înstelat”, piesă născută în urmă cu 18 ani

În această perioadă, membrii trupei îşi împart zilele între deplasări la concerte şi lungi sesiuni de înregistrări în studio, pentru a finaliza munca la viitorul album, Mioriţa

Uneori se întâmplă ca melodii sau chiar albume întregi să nu vadă lumina zilei timp de ani întregi, materiale la care se sculptează necontenit, până în momentul în care artistul este pe deplin mulţumit de forma finală. Acesta este cazul şi cu Voinicel înstelat, piesă semnată de trupa rock-folk Bucium şi lansată zilele trecute, dar care s-a născut… în urmă cu aproximativ 18 ani.

Piesa a fost compusă la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităţilor tehnice şi financiare. Perfecţionişti şi înarmaţi cu răbdare, membrii trupei au preferat să amâne momentul în care o vor face publică, la fel ca şi toate celelalte piese de pe albumul Mioriţa, până când acestea au fost aduse la nivelul dorit.

Basul a fost înregistrat de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity şi prieten apropiat al trupei Bucium, cu doar două săptămâni înainte de tragedia întâmplată în octombrie 2015 în clubul Colectiv.

Voinicel înstelat a ajuns ulterior în Elveţia, în studioul Little Creek, unde i-a fost realizat mixul şi masterul. Producătorul V. O. Pulver, cel care a adus-o în forma finală, este cunoscut în nişa de metal pentru colaborările cu trupe internaţionale precum Pro-Pain, Destruction, gurD, Monster Magnet şi multe altele.

În această perioadă, membrii Bucium îşi împart zilele între deplasări la concerte şi lungi sesiuni de înregistrări în studio, pentru a finaliza munca la viitorul album, Mioriţa.

Cei aflaţi în această perioadă în concediu în ţară au ocazia să asculte live noua piesă în cadrul concertelor pe care Bucium le va susţine la munte şi pe litoral.

Joi, 3 august, vor avea un show acustic în grădina cetăţii Râşnov, cu ocazia Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, urmând ca pe 8 august să fie live în Vama Veche, în clubul Famagusta.

Share pe Facebook