KOOL WTF HIP

Big Band-ul Afro-Cuban All Stars deschide în 21 iunie ediţia a şasea a festivalul Jazz in the Park la Opera Maghiară din Cluj

Concert de excepţie: fondatorul proiectului Buena Vista Social Club cântă în deschiderea festivalului Jazz in the Park împreună cu Big Band-ul său de suflet Afro-Cuban All Stars.

14 dintre cei mai buni muzicieni cubanezi ai tuturor timpurilor, membri ai grupului Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars, concertează în premieră naţională la Cluj.

Concertul lor, care îmbină muzica jazz cu stilul afro-cuban, va avea loc la Opera Maghiară în 21 iunie, în prima zi de festival, iar biletele s-au pus în vânzare astăzi.

Legenda muzicii cubaneze, Juan de Marcos, lider, director muzical şi fondator al fenomenului Buena Vista Social Club, duce astfel mai departe, prin Afro-Cuba All Stars, energia extraordinară transmisă de stilul Buena Vista.

Mereu am avut o fascinaţie pentru muzicienii cubanezi şi pentru modul lor de interpretare. E fantasic ce bucurie au în a cânta, motiv pentru care muzica lor e plină de energie pozitivă, foarte lirică, foarte uşor de ascultat şi de înţeles. Dacă muzica ar defini în totalitate un popor, Cuba cred că ar fi cea mai exotică ţară de pe Pământ. Totul a început de la Buena Vista Social Club, care a fost un fenomen mondial, în principal datorită acestei bucurii. Iar acum vom avea Cluj, Afro Cuban All Stars, un proiect care continuă fenomenul Buena Vista şi care a făcut turul întregii lumi, dar nu a poposit la noi încă. Din punctul meu de vedere, acest concert este un must listen pentru toţi pasionaţii de muzică”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Afro-Cuba All Stars se remarcă prin ritmuri bolero, chachachá, salsa, son montuno, timba, guajira, danzón, rumba şi abakua.

Au trecut mai bine de 20 de ani de când muzicianul şi liderul Juan de Marcos Gonzales, considerat o legendă a muzicii cubaneze, a atins faima internaţională cu fenomenul muzical global reprezentat de Buena Vista Social Club. De atunci şi până azi, el şi trupa Afro Cuban All Stars au popularizat în toată lumea muzica cubaneză.

Ceea ce încerc să creez este o punte de legătură între muzica tradiţională cubaneză şi stilurile actuale. Combin ambele abordări astfel încât oamenii să descopere că muzica noastră, cubaneză, nu s-a oprit în timp, ci s-a dezvoltat”, afirmă liderul trupei, Juan de Marcos Gonzales.

The Guardian scrie despre big band că vine cu o explozie de căldură copleşitoare, pur şi simplu magică, în timp ce The Telegraph notează că ansamblul marchează revenirea glorioasă la epoca de aur a muzicii cubaneze.

Bilete şi abonamente la Jazz in the Park 2018

Concertul Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars de la Jazz in the Park va avea loc în 21 iunie, în prima zi de festival, la Opera Maghiară, de la ora 20:00 şi marchează gala de deschidere.

Biletele sunt disponibile în reţelele Bilete.ro şi Eventim cu 70, 110 şi 140 de lei. Pentru seria de concerte cu bilete obligatorii sunt disponibile şi abonamente, iar detaliile despre evenimente urmează să fie comunicate în curând.

Concertul Afro Cuban este primul anunţat dintr-o serie de şapte concerte pe bilete ce vor avea loc în acest an la Jazz in the Park. Următoarele şase concerte vor avea loc în curtea Muzeului de Artă şi vor fi anunţate în scurt timp. Anul trecut, la gala de deschidere a festivalului a concertat Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, într-un concert sold out.

În 2018 festivalul va dura 11 zile, în perioada 21 iunie-1 iulie şi va cuprinde 7 concerte pe bază de bilete sau abonamente organizate la Muzeul de Artă şi Opera Maghiară şi concerte cu intrare liberă şi bilet neobligatoriu pe malul Someşului, în Parcul Central şi în stradă.

Festivalul Jazz in the Park este organizat de Fapte, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi susţinut de Primăria Cluj-Napoca.

Share pe Facebook