KOOL WTF HIP

Björk s-a alăturat vedetelor de Hollywood, povestind c-a fost victima harţuirii sexuale a unui ne-numit regizor

"Am fost catalogată ca fiind o persoană dificilă"

După ce mai multe vedete de la Hollywood, în frunte cu Courtney Love, l-au dat în vileag pe producătorul de filme, Harvey Weinstein, islandeza Björk pare că are şi ea de plătit poliţele ei.

Într-o postare recentă pe contul ei de Facebook, artista islandeză a lăsat de înţeles că şi ea a fost victima unei hărţuiri sexuale venite din partea unui ne-numit regizor danez:

"A fost foarte limpede pentru mine când m-am apucat să practic profesia de actriţă, că a fi umilită şi hărţuită sexual, este ceva la ordinea zile din partea regizorului respectiv, iar staff-ului îi era foarte familiar ce se întâmplă şi chiar mă încuraja să dau curs propunerilor acestuia."

Lista filmelor în care a jucat Björk este una destul de scurtă, prin urmare, ne-numitul regizor danez este cel mai probabil Lars von Trier cu care islandeza a lucrat la pelicula Dancer in the Dark, rol pentru care a câştigat premiu pentru cea mai bună actriţă la festivalul de film de la Cannes în 2000.

"Am înţeles imediat că este o regulă universală ca regizorul să poată atunge şi să hărţuiască actriţele şi că instituţia cinematografiei permite acest lucru. Prin urmare, în urma refuzurilor mele, acesta s-a supărat, m-a pedepsit şi a lăsat impresia întregii echipe de filmare că sunt o persoană dificilă."

Björk a mai adăugat că a părăsit lumea cinematografiei pentru că a încetat să-şi mai dorească să fie parte din aceasta, punct subliniat şi de către actriţa canadiană Sarah Polley în eseul său din New York Times.

"Am convingerea că regizorul a fost pe deplin conştient de acest joc şi sunt sigură de asta pentru că următorul film pe care l-a făcut se bazează pe experienţa pe care a avut-o cu mine. Pentru că am fost singura care l-a înfruntat şi nu i-am permis să continue" a mai adăugat Björk.

De asemenea, artista islandeză s-a declarat optimistă că atitudinea ei a folosit şi celorlalte actriţe cu care acesta a lucrat:

"Cred că după confruntarea mea cu el, acesta a avut o atitudine mult mai corectă şi firească cu celelalte actriţe cu care a lucrat după mine, deşi speranţă există."



Sursă: Indiewire

Share pe Facebook