KOOL WTF HIP

Bucium - Lansare album "Live în Codrul Ascuns" @ Expirat Halele Carol

Numele trupei este simbolic, reprezentând buciumul românesc - un instrument muzical folosit de păstorii români.

Pe 11 aprilie, în Expirat Halele Carol, trupa rock Bucium va susţine concertul de lansare a noului album, Live în Codrul Ascuns.

Acesta a fost lansat la sfârşitul anului trecut şi promovat printr-un turneu desfăşurat în oraşele mari ale ţării. După Cluj, Timişoara, Iaşi, Constanţa, Craiova, Buzău, Braşov, Galaţi şi Râmnicu Vâlcea, a venit rândul celor din capitală să asculte live piesele de pe cel mai recent material.

Biletele costă 20 de lei şi pot fi cumpărate din reţeaua IaBilet.ro. În seara concertului, la intrare, biletele vor fi 30 de lei. Cei care vor cumpăra bilete în avans vor putea achiziţiona albumul la un preţ preferenţial, de 30 de lei, direct la eveniment.

Pentru cei care doresc să susţină activitatea trupei, la intrare vor putea fi achiziţionate şi tricouri.

Albumul Live în Codrul Ascuns a fost lansat în mediul digital pe 1 decembrie 2016 şi este disponibil atât pe streaming, cât şi pentru a fi descărcat. Pentru cei care preferă formatul fizic, acesta poate fi cumpărat din mai multe magazine - o listă completă se află pe site-ul oficial al trupei.

Înregistrările albumului au fost făcute de Alex Pascu, liderul trupei Goodbye to Gravity şi prieten apropiat al trupei. El a apucat să mixeze prima piesă de pe album, însă procesul a fost întrerupt de momentul #Colectiv.

Pe album sunt incluse şi două bonus tracks, ca omagiu adus lui Adrian Rugină, fostul toboşar al trupei. Adrian a decedat în momentul #Colectiv, în timp ce încerca să salveze mai mulţi oameni din incendiu. Cele două piese bonus reprezintă prima şi ultima piesă înregistrate alături de Adrian.

Bucium este o trupă rock ce transpune tradiţii, ritmuri şi credinţe populare, aduse într-o notă contemporană. Este caracterizată prin folosirea a două viori, alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiţionale şi voce.

Stilul lor îmbină elemente are aparţin mai multor genuri muzicale, de la folk şi rock progresiv la ambiental, metal simfonic şi tribal.

Atât versurile, cât şi ritmurile sunt compoziţii originale, nefiind culese din popor.

Show-ul live include proiecţii multimedia, fiind un adevărat act muzical cultural pur românesc.

Numele trupei este simbolic, reprezentând buciumul românesc - un instrument muzical folosit de păstorii români. Aşa cum buciumul era folosit pe vremuri la transmiterea unor semnale codificate de luptă, de adunare sau sărbătoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine şi basme româneşti.

Membrii trupei sunt: Andi Dumitrescu (chitară, voce, clape, instrumente de suflat), Mihai Balabaş (vioară, chitară), Robert Ardeleanu (bas), Cristian Răducanu (tobe), Alexandra Milea (vioară).

Share pe Facebook