KOOL WTF HIP

Dave Mustaine, liderul Megadeth, dă iar un cap în gura foştilor colegi de la Metallica

"N-a fost tocmai un The Big Four. A fost Metallica şi celelalte trei trupe."

Nu este prima oară când liderul Megadeth, Dave Mustaine, îşi exprimă dorinţa de a cânta din nou în The Big Four, turneul care a inclus trupele thrash metal, Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax. Condiţia pe care o pune însă acesta este că toate trupele "să fie tratate corect" şi nu ca Metallica să fie cap de afiş şi să aibă show-uri mai lungi decât celelalate formaţii.

Primul show The Big Four a avut loc pe 16 iunie 2010, în Varşovia, Polonia,  în faţa a 81.000 fani în cadrul Sonisphere, festival care a avut loc şi în alte 6 ţări printre care şi Romania. De asemenea, The Big Four a mai avut câteva reprezentaţii şi în 2011. De atunci însă, doar Metallica, Slayer şi Anthrax au mai avut câteva concerte împreună, printre care Soundwave în 2013 în Australia sau Heavy MTL în Montreal, Quebec, Canada.

Într-un recent interviu pentru SiriusXM's Eddie Trunk, întrebat dacă Megadeth şi celelalte trupe ar mai fi interesare de încă un turneu The Big Four, înainte ca Slayer să se retragă, Mustaine a răspuns:

"Cred că dacă întrebi toate cele trei trupe, Megadeth, Slayer şi Anthrax, cel mai probabil răspunsul va fi unul pozitiv. Întrebarea e ce facem dacă Metallica nu doreşte The Big Four. The Big Three? Cu siguranţă multă lume ar vrea să vadă şi asta şi vom vedea ce rămâne de făcut. Se prea poate să fim The Big Three + No.5, Exodus. Nu e vorba de a avea concerte doar de dragul concertelor, este vorba de importanţa momentului, de noi toţi ca grup compact. În afară de Anthrax, mai toţi suntem vecini, locuim aproape unii de ceilalţi. Ne despart distanţe de o jumătate de oră, până la o oră. Prin urmare, ar fi minunat să facem din nou The Big Four. Putem merge în Japonia, în America de Sud sau în Asia, unde nu s-a întâmplat niciun The Big Four. Trebuie să le dăm oamenilor oportunitatea de a ne vedea, înainte de a ne retrage definitiv."

Întrebat de Trunk, dacă a avut vreun moment emoţionant în show-urile The Big Four care s-au întâmplat, Mustaine n-a pierdut ocazia să atace Metallica:

"Nu chiar. Pentru fiecare din trupe a fost diferit. Cred că a fost amuzat să cânţi la final. N-a fost tocmai un The Big Four. A fost Metallica şi celelalte trei trupe. Mi-ar foarte plăcea să fim toţi trataţi corect şi să cântăm toţi împreună, cu aceeşi durată de timp, pe acelai tip de scenă, ceea ce nu prea cred că o să se întâmple. Căci altfel, acum că Slayer se retrage, nu are nevoie de The Big Four pentru a deveni şi legende şi mai mari decât sunt. Şi nici eu."

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook