KOOL WTF HIP

Dave Mustaine nu vrea să-i cedeze lui Lars Ulrich drepturile de autor ale unor piese scrise înainte de a exista Metallica

"Voia drepturile de autor pe două piese scrise de mine"

Liderul Megadeth, Dave Mustaine, a amintit din nou despre disputa pe drepturile de autor ale unor piese scrise înainte de a exista Metallica şi care au apărut pe No Life 'Til Leather, o compilaţie care conţine piese demo ale trupei înregistrate în 1982 şi apărute pe piaţă în ediţie limitată pe casete în aprilie 2015 cu ocazia Record Store Day.

Casetele No Life 'Til Leather conţin şi art-work-ul original, care a fost desenat la acea vreme de înşuşi toboşarul formaţiei, Lars Ulrich. Imediat după lansarea din 2015, Metallica promitea comercializarea acelor înregistrări şi pe CD, vinil şi box-set pentru colecţionarii pasionaţi.

În noiembrie anul trecut, liderul Megadeth a dezvăluit că a fost contactat de James Hetfield cu doi ani înainte de apariţia pe piaţă a casetelor No Life 'Til Leather, dar că înţelegerea a căzut pentru că Lars Ulrich "voia drepturile de autor pe două piese scrise de mine pentru Panic (fosta trupă a lui Mustaine), notă cu notă şi la fel şi pe versuri."

Zilele trecute, întrebat de un fan pe Twitter, dacă această neînţelegere viciază reapariţia unui nou turneu The Big Four (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax), Mustaine a răspuns:

"Habar nu am. Nu-i dau lui Lars drepturile de autor ale unor piese pe care le-am scris pentru Panic."

Înregistrările au fost plătite la acea vreme de către casa de discuri High Velocity, deţinută de Kenny Kane, cu scopul de a scoate un EP în 1982.

Într-un interviu din 2016, Lars Ulrich a dat detalii pentru Metal Forces despre "dificultăţile întâmpinate" din punct de vedere juridic în aceea ce priveşte 'No Life 'Til Leather:

"Am făcut toate demersurile şi am investit foarte mult timp, dar până la urmă şi eu şi James am decis că nu e cazul să ne împotmolim în situaţia asta, care ar fi trebuit să fie o sărbătoare şi un final al tuturor războaielor. Am renunţat, pentru că parcă ne-am întors iar la perioada Kill 'Em All."

Dave Mustaine a fost membru Metallica mai puţin de doi ani, între 1981 şi 1983, dar a fost înlocuit de Kirk Hammett.

"No Life 'Til Leather" track-list:

01. Hit The Lights
02. The Mechanix
03. Motorbreath
04. Seek & Destroy
05. Metal Militia
06. Jump In The Fire
07. Phantom Lord

"No Life 'Til Leather" recording lineup:

James Hetfield - lead vocals, rhythm guitar
Lars Ulrich - drums
Dave Mustaine - lead guitar
Ron McGovney - bass

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook