KOOL WTF HIP

Doru Trăscău, The Mono Jacks, vrea 1000 de Da pentru fiecare NU

“Am încercat să caut motivaţiile din anii copilăriei mele. Şi eu, şi prietenii mei am trăit cu foarte mulţi de nu. Este atât o chestiune de generaţie, cât şi o moştenire culturală."

The Mono Jacks este trupa care şi-a dat refresh în primăvară şi care a dus la bun sfârşit cu brio provocarea de a crea un album în doar patru luni de zile, într-o formulă complet nouă. Un decalog despre dragoste, divinitate, trezirea la realitate, “Uşor distorsionat”, lansat la finele lui 2017, este primul lor album integral în limba română.
 
Anul ce se încheie a fost o perioadă intensă pentru membrii trupei, în care au lucrat cot la cot, s-au cunoscut şi s-au unit. Noua componenţă îi cuprinde pe Doru Trascău (voce), veteranul trupei, Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitară) şi John Ciurea (tobe).
 
Un album cu piese şi stări care alterneaza, „Uşor distorsionat”  reflectă felul inegal în care privim realitatea câteodată. Cuprinde de la poveşti de dragoste până la teme existenţiale, ba chiar posibile dialoguri cu Dumnezeu. “Mi se pare că există o confruntare perpetuă între spiritualitate şi felul în care ne este ea vândută, şi realitatea în care trăim. Ergo, “Uşor distorsionat” spune Doru Trascău

Fiecare dintre noi ne-am întrebat cândva ceva ce s-au întrebat milioane de oameni înaintea noastă: care e sensul vieţii? De aici, tot dialogul cu Dumnezeu. Care pe lângă faptul că îţi vinde, făţiş, un concept deloc atrăgător, nici nu-ţi dă un răspuns până la final. Sensul nostru rămâne o enigmă. Una pe care Omul vrea s-o rezolve cu propriile-i puteri. Eşuează neîncetat, bucla rămâne şi continuă. Se numeşte religie” spune Doru, povestind despre cum a luat naştere piesa “Unde eşti?”de pe noul album.
 
Primul extras pe single, „1000 de DA”, este un strigăt de libertate al copilului din noi, în timp ce-şi croieşte propiul drum prin viaţă. Piesa se aude deja în powerplay în la radio. “Am compus piesa asta anul trecut într-un moment în care mă hotărâsem să renunţ la corporaţia la care lucram. Nu reuşeam să scriu, nu reuşeam să fac mai nimic, şi mi-am mutat atunci tot arsenalul la mama acasă. Plecam dimineaţa la ai mei, ca la job, stăteam 8 ore după program şi scriam. Aşa am reuşit să scriu piesa asta aproape într-o zi”, spune Doru.

“Am încercat să caut motivaţiile din anii copilăriei mele. Şi eu, şi prietenii mei am trăit cu foarte mulţi de nu. Este atât o chestiune de generaţie, cât şi o moştenire culturală. Sunt constrângeri venite din educaţie, care ţin de grup, nu doar de individ. Cred că pentru est-europeni, grupul e foarte important, se vede clar, cu ochiul liber, nevoia de a te integra şi a fi acceptat. Însă e doar o moştenire, care nu ne reprezintă. Vrem şi putem să ne creştem acum copiii altfel pentru că înţelegem altfel lucrurile. Nu sunt ipocrit, sunt conştient că sunt multe momente în care vorbesc cu proprii mei copii cu nu”, mai adaugă solistul The Mono Jacks.

Albumul “Uşor distorsionat” este disponibil în Itunes şi Google Play, pe Bandcamp şi Amazon, şi pe Carturesti.ro. Cei care cumpără albumul în format fizic primesc si un cod de download pentru formatul digital.

Share pe Facebook