KOOL WTF HIP

După moartea lui Chester Bennington vânzările albumelor Linkin Park au sărit în aer

Este unica trupă din lume cu 23 piese în Billboard Hot Rock Songs

Nu este tocmai neobişnuit ca atunci când un muzician moare, muzica acestuia să se vândă brusc foarte bine. În cazul Linkin Park, sinuciderea lui Chester Bennington a aruncat pur şi simplu vânzările în aer, ajungând la recorduri fără precedent.

Conform Billboard, în această săptămână, Linkin Park are nu mai puţin de 23 de piese în topul Hot Rock Songs, fiind prima trupă care atinge vreodată acest record, ocupând în acest top locurile 1,2 şi 3, depăşind chiar vânzările muzicii lui David Bowie după moartea sa din ianuarie 2016.

Cel mai recent album al trupei, One More Light, se menţine în top pentru a doua săptămână consecutiv, vânzările crescând cu 122 % faţă de cele înregistrate până la moartea vocalistului.

Mai exact, conform Nielsen Music, vorbim de 32.000 copii vândute. De asemenea, au crescut vânzările primelor două albume Linkin Park, după cum urmează: Hybrid Theory [2000] cu 177%, adica 41.000 copii şi Meteora [2003] cu 203%, respectiv 33.000 copii.

Practic, conturile caselor de discuri, membrilor Linkin Park şi familiei lui Bennington s-au umplut de bani. Un alt lucru pozitiv este că probabil nu sunt puţini cei care abia acum îi cunosc sau aprofundează aportul lui Bennington pentru ceea ce înseamnă muzica rock.

Trist este că atât în cazul lui Bennington, cât şi al altora, este nevoie ca moartea că facă posibilă astfel de vânzări record.

Sursă: Loudwire

Share pe Facebook