KOOL WTF HIP

Fanfare Ciocârlia, primul headliner anunţat la Jazz in the Park 2018

Festivalul a fost extins la 11 zile

11 zile de muzică live cu trupe internaţionale şi româneşti: asta propune a şasea ediţie a festivalului Jazz in the Park, care va avea loc la Cluj în 21 iunie-1 iulie 2018. Festivalul şi-a anunţat primele trupe confirmate pentru ediţia de anul viitor: Fanfare Ciocârlia, Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio.

Primul nume de răsunet anunţat pentru Jazz in the Park 2018 este Fanfare Ciocârlia, formaţia care a uimit publicul cu stilul ei balcanic, exuberant, dinamic şi plin de viaţă.

Trupa a cântat la unele dintre cele mai renumite festivaluri de muzică din lume şi a avut concerte aproape peste tot pe glob, de la Statele Unite ale Americii, Europa şi Asia. Membrii fanfarei sunt consideraţi pionieri ai genurilor Balkan Brass şi Balkan Beats, iar stilul lor unic le-a asigurat popularitatea pe plan internaţional. Mai mult, albumul lor "Onwards To Mars” a fost premiat la Songlines Music Award drept cel mai bun album european lansat în 2017. În plus, Fanfare Ciocârlia a fost distinsă cu mai multe premii internaţionale, iar muzica lor e coloana sonoră pentru mai multe producţii cinematografice.

Concertul susţinut de Fanfare Ciocârlia va avea loc duminică, 1 iulie, în Parcul Central din Cluj.

Să faci line-up-ul la Jazz in the Park este deopotrivă provocator şi amuzant. Am reuşit în timp să ne consolidăm un stil, anume să aducem multe proiecte noi pentru piaţa din România, dar şi multe experimente. Avem o mulţime de idei şi pentru anul viitor fiindcă piaţa de jazz este foarte inovatoare. În 2018 vom acorda o atenţie specială proiectelor româneşti de cea mai bună calitate, dar cu siguranţă nu vor lipsi nume mari internaţionale sau proiecte nemaivăzute în ţară. Ne bucurăm că reuşim să aducem Fanfare Ciocârlia. Este un proiect pe care mulţi fani ni l-au cerut, iar trupa nu au cântat niciodată la Cluj într-un cadru atât de accesibil şi deschis tuturor. Va fi o seară pe cinste”, spune directorul festivalului, Alin Vaida.Pe cine mai ascultăm în parc: Moonlight Breakfast, A-C Leonte, JazzyBIT, Antal Gabor Trio

O altă trupă confirmată pentru Jazz in the Park 2018 este Moonlight Breakfast, una dintre puţinele formaţii româneşti care au reuşit să se impună ca un nume important pentru scena muzicală din Europa. Stilul trupei este fresh, electro, beat, nu-Jazz şi swing. Concertul lor va avea loc în Parcul Central din Cluj, în 30 iunie 2018.

La ediţia de anul viitor va concerta în parc şi A-C Leonte, trupă care semnează Reveries, un proiect care combină jazzul cu muzica electronică, psihedelică şi experimentală într-un periplu sonor în care totul este posibil cu ajutorul armoniilor vocale, a texturilor electronice şi a improvizaţiilor colective. Ana-Cristina Leonte este una din cele mai importante cântăreţe, compozitoare şi conducătoare de formaţie din noua generaţie a muzicii româneşti şi a câştigat numeroase premii la competiţii de jazz.

Trio-ul JazzyBIT aduce la festival o combinaţie energică de jazz şi rock, presărată cu blues, latin şi funk. Formaţia a obţininut premiul pentru debut al Fundaţiei Muzza din Bucureşti, a ajuns pe locul 9 în controversatul top al muzicii româneşti “Muzici şi Faze” şi a avut peste 100 de concerte atât în ţară, cât şi în străinătate. Concertul va avea loc în 30 iunie.

Prima zi de concerte din Parcul Central va fi deschisă joi, 28 iunie, de câştigătorii Concursului Jazz in the Park, Antal Gabor Trio. Anul acesta a apărut primul lor album, Whirl, care conţine nouă creaţii proprii iar prestaţiile trupei sunt reprezentate de improvizaţii vii, teme melodioase, elemente moderne de ritm şi o ambianţă variată.

11 zile de Jazz in the Park: 3 zile pe mal, 4 zile în parc, concerte în săli şi în stradă

De la şapte zile, festivalul creşte anul viitor la 11 zile de desfăşurare. Astfel, Concursul Internaţional Jazz in the Park va avea loc, pentru prima dată în weekend, de vineri şi până duminică, în perioada 22-24 iunie 2018. Vor urma concerte pe bilete şi reprezentaţii stradale, iar timp de patru zile, concertele vor avea loc pe scenele din Parcul Central, de joi, 28 iunie şi până duminică, 1 iulie.

A şasea ediţie Jazz in the Park aduce schimbări bune în structura pe care deja o avem de trei ani. Festivalul va fi extins la 11 zile, din dorinţa de a nu mai suprapune acţiuni sau locaţii. Astfel, fiecare zi din festival va pune accentul pe un subiect anume. De asemenea, am adăugat o zi în plus la activităţile din Parcul Central.  În rest, vom mai avea concerte pe bilete în sălile din Cluj, o zi dedicată artei stradale şi concursul internaţional de jazz pe Malul Someşului”, afirmă Alin Vaida.

Jazz in the Park va avea loc în 21 iunie-1 iulie 2018 în Parcul Central din Cluj, pe Malul Someşului şi în săli de concerte. Intrarea la evenimentele din spaţiul public este liberă, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele din săli vor fi puse în vânzare abonamente.

Festivalul Jazz in the Park este organizat de Fapte, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi susţinut de Primăria Cluj-Napoca.

Detalii despre festival găsiţi pe www.jazzinthepark.ro

Share pe Facebook