KOOL WTF HIP

Finala Muntenia OSTRING 2017 în Quantic Club

OSTRING este un concept care are ca scop depăşirea “barierei” dintre lumea metalului din Estul Europei şi cea din Vest.

Şase trupe vor concura la finala Muntenia din cadrul OSTRING 2017 pe 24 martie in Quantic Club.

Pentru aceasta etapa s-au calificat Between Colors, Downfall, Fallen, Pyroblast, Rrichterinviod şi Simbolic. Biletele vor fi puse la dispoziţia publicului prin reţeaua iabilet.ro la pretul de 15 lei.

Publicul este aşteptat să-şi susţină trupa favorită începand cu ora 19:30!

Juriul va fi alcătuit din persoane cu activitate relevantă în scena underground şi va puncta diferite particularităţi legate de prestaţia trupei, de la prezenţa scenica, interacţiunea cu publicul până la aspecte mai tehnice.

Trupele participante:

Between Colors – modern metal

Between Colors este o trupă de Melodic Metal modern cu influenţe simfonice, industriale, Nu şi -core. Conceptul principal din spatele proiectului şi a muzicii este combinarea a mai multor stiluri comerciale şi extreme. Trupa a fost fondată în iulie 2012 ca proiect acustic, iar componenta actuală s-a format în primavara anului 2013, aducând un suflu proaspat în proiect. Between Colors şi-au lansat recent albumul de debut, M.A.D.

 

Downfall – black metal

Downfall sunt o trupă tânără de black metal din Bucureşti. Înfiinţat în 2014, grupul a ales un sound care alternează între raw black metal şi influenţe de thrash metal. Black-erii se pregatesc să lanseze albumul de debut. În ultimul an de zile trupa s-a bucurat de o activitate live constantă şi a lansat single-ul Angelus Mortis.

 

Fallen – heavy metal

Fallen este o trupă de heavy metal modern din Bucureşti ce a fost fondată în iarna anului 2012 la initiaţiva lui Matei (chitara ritm), care i-a adus laolalta pe toţi membrii formaţiei după ce, împreuna cu Gabi (bas) şi Soso (voce) au definitivat instrumentalul, respectiv versurile primei piese a trupei, anume Trapped. In 2015, trupa a înregistrat un demo.

 

Pyroblast – thrash metal

Pyroblast este o trupă de thrash metal din Bucureşti ce a fost formată in luna iulie a anului 2014 de catre actualul frontman, chitarist şi vocalist Robe Cristian şi actualul basist Petru Aldea. Trupa şi-a început activitatea la începutul anului 2016, debutand cu piesa You got trapped având concerte în diferite baruri bucureştene. Influenţele principale ale trupei sunt : Havok, Megadeth, Slayer, Testament şi Anthrax. Trupa a participat şi la editia OSTRING 2016.

 

RRICHTERINVOID– industrial/tanz metal

RRICHTERINVOID sunt o trupă formată în 2012 cu un sound atipic pentru underground-ul românesc, mai exact industrial/tanz metal. Sound-ul Rrichter este influentat de Rammstein, Bjork, Marilyn Manson, Smashing Pumpkins, Hanzel und Gretyl, Laibach. Trupa a lansat recent un videoclip pentru piesa Pig.

 

Simbolic – heavy metal

Simbolic este o trupa de heavy metal din Câmpulung Muscel, formată în 2009. Trupa a avut o activitate constantă, cântând în numeroase oraşe din ţară, dar şi în Olanda, în oraşul Eelde. În toamna lui 2015, Simbolic a luat parte la turneul aniversar de 20 ani al celor de la Trooper, cântând în câteva oraşe din Romania. Trupa a lansat un EP în 2014, intitulat Where the Dark is Blind.

 

OSTRING 2017 se desfaşoară în Romania prin 4 semifinale – Muntenia la Bucuresti (Quantic), Oltenia la Ramnicu Valcea (Aby Stage Bar), Banat la Timisoara (Daos Club) si Transilvania la Cluj Napoca (Hard Club).

Juriul finalei OSTRING 2017 Muntenia este alcatuit din: Cristi Nedelcu (METALHEAD), Cristina Balbaie (RTMC), Mihai Pahonţu (SPTFM), Titus Constantinescu (Bestial), Vicenţiu Alex (Promoter).

OSTRING este conceptul la care se lucrează de câţiva ani şi are ca scop depăşirea “barierei” dintre lumea metalului din Estul Europei şi cea din Vest. Asa cum stim, trupele din Estul Europei (cu exceptia Poloniei) cu greu reuşesc să urce pe scena festivalurilor mari occidentale sau alături de o trupa legendară şi asta nu din cauza lipsei de valoare, ci mai degraba din cauza factorului logistic. Conceptul işi propune să ofere înca o cale artiştilor din est să depaşească acest impediment.

Biletele se găsesc ăn format electronic pe http://www.iabilet.ro şi în reţeaua fizică iabilet.ro/retea : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX - Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Hard Rock Cafe, Beraria H, Agenţiile Perfect Tour, Magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.

Share pe Facebook