KOOL WTF HIP

Gâlceava dintre Roger Waters şi Radiohead


De ceva vreme Roger Waters este foarte supărat pe Radiohead, pentru că aceasta a acceptat să cânte la Tel Aviv luna trecută.

Fostul basist Pink Floyd a mers până într-acolo încât susţine că Radiohead sprijin guvernul de la Tel Aviv.

Înainte de a cânta în capitala Israelului, Thom Yorke, liderul Radiohead, i-a răspuns lui Waters pe contul său de Twitter, cu trupa nu-l susţine pe prim ministrul Netanyahu, cum nu-l susţine nici pe Trump, dar cu toate astea cântă şi în Statele Unite.

Waters însă se încăpăţânează să susţină că Yorke se înşeală când spune că nu-l susţine pe Benjamin Netanyahu, pentru că de curând purtătorul de cuvânt al primului ministru israelian a declarat că guvernul este foarte încântat de faptul că politica Israelului arată cât de mai presus de orice îndoială este democraţia în această ţară. Iar Radiohead, care este o trupă care susţine ideile progresiste în ceea ce priveşte drepturile omului, nu avea ce să caute acolo.

Fostul membru Pink Floyd a respins argumentul conform căruia din aceleaşi motive n-ar trebui să cânte nici în America, pentru că Trump este la conducere, pentru că societatea civilă americană n-au cerut artiştilor internaţionali să stea deoparte pentru ca sunt asupriţi.

"Cetăţenii israelieni au făcut apel către toţi artiştii, scriitorii, muzicienii, actorii, regizorii şi întregii lumi să tragă un semnal de alarmă privind încălcarea unor drepturi", a adăugat Roger Waters.

Sursă: NME

Share pe Facebook