KOOL WTF HIP

Gregory Porter, un vocalist de Grammy, vine la Sala Palatului, Bucureşti pe 24 aprilie

Artistul a câştigat luna trecută cel de-al doilea premiu Grammy din carieră pentru albumul "Take Me to the Alley", nominalizat la categoria Best Jazz Vocal Album.

Născut în 1971 în Statele Unite, Porter se pregătea pentru o carieră în fotbal american când un accident la umăr l-a oprit din acest drum. Devine muzician profesionist la vârsta de 40 de ani, urmând astfel ultimul sfat dat de mama sa, Ruth, cea care a avut o influenţă decisivă asupra vieţii artistului.

După câţiva ani  de concertat în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul înregistrează albumele Water  şi Be Good, recunoaşterea internaţională venind odată cu lansarea discului Liquid Spirit în 2013, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de exemplare.

Gregory Porter este o prezenţă cerută constant de  marile festivaluri de jazz ca Montreux, North Sea Jazz, Jazz A Vienne, Copenhagen Jazz Festival,  palmaresul său numărînd două Grammy pentru Best Jazz Vocal Album, două Jazz FM Awards, dar şi titlul de Male Singer of the Year acordat de Journalists Association Jazz Awards în 2014.  Rămânând în sfera marilor voci, amintim că printre vocaliştii săi preferaţi, Nat King Cole şi Marvin Gaye ocupă locuri de cinste.

Pe 24 aprilie Gregory Porter va susţine la Sala Palatului din Bucureşti primul său concert în România, în cadrul turneului de promovare al noului album Take Me To The Alley, turneu ce începe în Statele Unite, trece prin Australia, Polonia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Elveţia şi lista continuă. Evenimentul face parte din seria de concerte Jazz Night Out organizată de Twin Arts.

Cântăreţul american Gregory Porter a câştigat luna trecută cel de-al doilea premiu Grammy din carieră pentru albumul Take Me to the Alley, nominalizat la categoria Best Jazz Vocal Album. ‘’Continuaţi să răspândiţi iubirea’’, a ţinut artistul să transmită la aflarea veştii.

Biletele la acest concert costă 120, 150, 180, 220, 260 de lei în funcţie de categorie şi se găsesc în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar şi la casieria Sălii Palatului.

Share pe Facebook