KOOL WTF HIP

Începe săptămâna Jazz in the Park la Cluj: şapte zile cu peste 100 de concerte pe 9 scene: în parc, pe mal, la operă, la Pata Rât şi în stradă

Detalii despre festival

Festivalul Jazz in the Park debutează astăzi, iar ediţia a cincea se anunţă cea mai mare şi cea mai complexă de până acum.

Peste o sută de concerte vor avea loc la Jazz in the Park în săptămâna 26 iunie-2 iulie la Cluj. Printre artiştii pe care îi vom asculta live se numără Dhafer Youssef, Vintage Trouble, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Viva Vox, Tatran, Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi, DJ Vadim, Ours Samplus, Hidden Orchestra, Mammal Hands, Niogi & Pete Lockett, Sebastian Spanache Trio, JazzyBIT, iar lista nu se opreşte aici.

Concerte cu intrare liberă şi bilet neobligatoriu în Parcul Central şi pe malul Someşului, o scenă în cea mai izolată comunitate a Clujului, lângă groapa de gunoi, concerte pe bilete şi abonamente la Opera Maghiară cu trei dintre cele mai importante nume ale muzicii internaţionale, petreceri în Form Space, artă stradală şi un Fond pentru comunitate - acestea sunt câteva dintre noutăţile ediţiei cu numărul 5.

Unde are loc Jazz in the Park 2017

Festivalul începe luni cu deschiderea oficială de la Opera Maghiară, e vorba despre concertul Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, care este sold out. Nomazii muzicii jazz şi klezmer aduc influenţe de pe toate colţurile Europei. În plus, organizatorii au anunţat astăzi că formaţia va concerta şi la Pata Rât, marţi, acolo unde sunt deja confirmate alte trei nume. Concerte la Opera Maghiară vor mai avea loc marţi cu avangardistul jazz şi world music Dhafer Youssef şi miercuri cu regina muzicii latino jazz, Susana Baca. Bilete şi abonamente sunt disponibile pe biletmaster.ro, eventim.ro şi kompostor.ro.

Malul Someşului va găzdui Concursul Internaţional Jazz in the Park, iar cele 15 trupe finaliste vor cânta aici în fiecare seară, de marţi şi până joi.

Transport gratuit spre spre scena de la Pata Rât, marţi, în a doua zi de Jazz in the Park

Tot marţi e activă şi scena de la Pata Rât, cea mai inedită zonă a festivaului, unde concertele încep de la ora 16:00. De Pata Rât se leagă şi cauza fondului Jazz in the Park, care strânge bani pentru proiecte sociale, culturale şi educaţionale pentru comunitatea care locuieşte lângă groapa de gunoi, dar şi pentru finanţarea unor iniţiative benefice oraşului. Pentru a sprijini iniţiativa Jazz in the Park, Primăria va pune la dispoziţie mâine autobuze în regim gratuit care vor circula pe ruta Piaţa Cipariu-Pata Rât. Autobuzele pornesc din staţia de transport în comun din Piaţa Cipariu de la orele 15:30, 16:30, 17:30, 18:30 şi 19:30 şi se întorc în Cluj, la oră fixă, de la ora 17 şi până la ora 22.

Inima festivalului rămâne şi în acest an Parcul Central, unde vor fi amplasate trei scene pe care muzica se va auzi vineri, sâmbătă şi duminică. Una dintre scene va avea tematică electro-jazz, iar aici îi vom putea asculta printre alţii pe Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Hidden Orchestra, Niogi & Pete Lockett.

Anul acesta festivalul va cuprinde mare parte din oraş, iar reprezentaţii artistice vor avea loc în mai multe zone prin conceptul Jazz in the Street, integrat în festival. Astfel, vom suprinde performance-uri pe bulevardul Eroilor, la Off the Wall, în faţa Operei Maghiare şi în faţa clădirii The Office. În plus, sesiunile de improvizaţie jam session vor avea loc marţi, miercuri şi joi la Blend, la ele vor participa atât muzicienii de la Jazz in the Park, cât şi curioşi dornici să-şi încerce talentul muzical.

Bilete neobligatorii şi Fondul Jazz in the Park

Intrarea este liberă la concertele din spaţii publice - malul Someşului, Parcul Central, Pata Rât şi din stradă -, iar cei care doresc pot cumpăra cel puţin un bilet neobligatoriu de minim 10 lei pentru susţinerea Fondului Jazz in the Park.

Anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective generale: finanţarea a două proiecte de susţinere a comunităţii din Pata Rât, prin finanţarea unor iniţiative educaţionale, sociale şi culturale şi finanţarea celor mai creative şi practice iniţiative utile oraşului, la fel ca anul trecut.

Informaţii complete despre festival, program, parteneri, bilete şi artişti găsiţi pe www.jazzinthepark.ro.

Share pe Facebook