KOOL WTF HIP

Începem numărătoarea inversă pentru primul concert Gregory Porter în România

Aflat în turneu mondial, pe 24 aprilie va prezenta în premieră la Sala Palatului din Bucureşti, discul Take me to the Alley, apărut în 2016.

Au mai rămas câteva zile până la întâlnirea cu Gregory Porter, una dintre cele mai îndrăgite voci de jazz din lume.

Aflat în turneu mondial, pe 24 aprilie va prezenta în premieră la Sala Palatului din Bucureşti, discul Take me to the Alley, apărut în 2016.

Albumul, câştigător al premiului Grammy pentru Best Vocal Jazz Album a urcat pe locul 1 în Apple Music în ţări precum Japonia, Canada, Australia, Africa de Sud, Brazilia, Marea Britanie sau Franţa şi a fost primit cu entuziasm de fani şi criticii muzicali.

Porter, un mama`s boy autentic - după cum se declară, a fost până la 40 ani un secret bine păstrat. Apoi, oamenii i-au auzit vocea care vine ca un colac de salvare în caz de scufundare şi te conduce lin prin apele tulburi. A fost nevoie de peste zece ani de momente bune şi momente grele strânse laolaltă în viaţa lui Porter, ca secretul să poată ieşi la iveală pentru o lume-ntreagă. După o perioadă de concerte în cluburile de jazz din Harlem, muzicianul - care a deraiat brusc de la o carieră promiţătoare ca fotbalist din cauza unei accidentări ireparabile la umăr -, înregistrează albumele Water în 2010 şi Be Good în 2012. Recunoaşterea internaţională vine odată cu apariţia pe piaţă a discului Liquid Spirit, scos de Blue Note Records în 2013, disc care a intrat în Top Ten UK Charts cu vânzări de peste 100.000 de unităţi, şi care i-a adus lui Gregory Porter primul Grammy.

Take me to the alley, melodia care dă numele ultimului albumul este un preview pentru copilăria lui Porter. O vedem haşurată în cuvinte pe muza lui, mama cea puternică în rol de bun samaritean pentru cei din jur, indiferent de împrejurări. Don`t lose your steam este o piesă - imperativ pentru tinerii care nu au suficientă încredere de sine şi un apel să nu-şi piardă capul, dar nici visele.

Având ca ingrediente de bază eşecurile, îndoielile, dezamăgirile şi victoriile personale, ultimul album al acestui Nat King Cole actual empatizează, vine aproape de noi şi vorbeşte sincer atât despre inegalităţile dintre rase cât şi despre suferinţa după persoana iubită. Pentru Porter, mai presus de bravada improvizaţiei muzicale este mesajul clar care trebuie să încălzească sufletele cât mai multor oameni.

Porter e departe de a fi tributar unei zonei clasice sau de standards. Vocea lui nu e doar extraordinară, ci şi originală, în toate sensurile, artistul făcând dintr-o muzică destinată iniţial protestului, o chemare din suflet căreia nu-i poţi opune rezistenţă.  

Biletele la acest eveniment costă 120, 150, 180, 220, 260 de lei în funcţie de categorie şi se găsesc în reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas, CinemaPro), online pe www.eventim.ro, dar şi la casieria Sălii Palatului. Concertul Gregory Porter este prezentat de Twin Arts. Detalii pewww.twinarts.ro şi paginile de Facebook Jazz Night Out şi Twin Arts.

Share pe Facebook