KOOL WTF HIP

Ironiile lui James Hetfield la adresa colegului său de trupă, Kirk Hammett

Kirk Hammett spune că are peste 500 de idei magistrale pentru următorul album Metallica

Într-un recent interviu acordat pentru publicaţia British GQ magazine, cu ocazia concertului pe care Metallica l-a susţinut la Londra, chitaristul Metallica, Kirk Hammett, a vorbit despre că în momentul de faţă are peste 500 idei magistrale pentru viitorul album Metallica. De asemenea, a vorbit şi despre faptul că în urmă cu câţiva ani şi-a pierdut telefonul în care avea în plus, faţă de cele de acum.

"Acum câţiva ani mi-am pierdut telefonul şi aveam în el 500 de idei înregistrate. N-am reuşit să le recuperez pe toate. Tot răul spre bine, pentru că în telefonul pe care îl am acum, am în acest moment alte 500 de idei în plus. În fiecare zi stau cu chitara în mână şi dezvolt ideile pe care le am. Mai mult, sper să reuşesc să recuperez măcar una sau două din cele 500 de idei pe care le-am pierdut. Poate o să şi reuşesc. Nu am reuşit încă."

De menţionat este că numele său nu apare pe nicio piesă din cel mai recent disc, "Hardwired…To Self-Destruct".

În ceea ce priveşte cele 500 de idei pierdute odată cu telefonul, James Hetfield este însă de altă părere:

"Riff-urile lui Kirk lipsesc pur şi simplu. Ştiu că şi-a pierdut telefonul, dar nu prea înţeleg cum de nu şi-a înregistrat ideilie şi în computer. În fine, sigur, Kirk are nişte riff-uri de prezentat. A prezenta nu e tocmai cel mai bun cuvânt pe care să-l utilizezi când eşti într-o trupă. Cu toţii venim cu idei înregistrate, stăm şi le ascultăm, le alegem pe cele mai bune. De la Kirk n-a venit mai nimic. Că şi-a pierdut telefonul, sau ce o fi păţit", l-a ironizat acesta într-un interviu pentru postul de radio, WRIF, acordat anul trecut în decembrie.

"Kirk nu prea a fost prezent în studio când am muncit la Hardwired… To Self-Destruct. A avut nişte probleme de viaţă de care o să vorbească, când o să vrea el. De fapt am fost eu şi Lars care am condus nava, ca deobicei, dând cu urechea prin riff-urile mele, compunând piese. Există foarte multe chitară înregistrată, armonii care n-au mai încăput pe Death Magnetic sau pe St.Anger. Multe din din ele sunt mai în genul Black Album" a mai adăugat Hetfield pentru Planet Rock.

Hammett spune că pierderea telefonului său a fost o experienţă "devastatoare". În septembrie 2016, chitaristul declara pentru postul de radio din Seattle, KISW 99.9, că acest incident a afectat înregistrările celui mai recent album:

"A trebuit s-o iau de la zero, în timp ce toţi ceilalţi din trupă aveau material pentru noile piese. Între timp mi-au venit câteva idei, cele mai multe dintre ele sunt deja înregistrate. Cel mai probabil se vor regăsi pe următorul album."

În pofida celor întâmplate, Hammett s-a declarat mulţumit de cum sună Hardwired...To Self-Destruct. Discul a ajuns No.1 în The Billboard 200 album chart cu 291,000 copii vândute în prima săptămână de la apariţie.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook