KOOL WTF HIP

Jazzman-ul Iordache prezintă Suita Titan în cadrul Artist In Residence

Spectacolul are lor pe 19 ianuarie în cadrul stagiunii Jazz@ARCUB 2017

Saxofonistul de jazz Iordache deschide stagiunea de Jazz@ARCUB 2017 pe 19 ianuarie cu spectacolul Suita Titan. Acesta reprezintă o lucrare originală pentru sextet de jazz inspirată de cunoscutul cartier bucureştean Titan.

Suita Titan reprezintă o arheologie sentimentală a unei copilării petrecute în anii ’70 – ’80 în cel mai mare cartier bucureştean, ca parte a boom-ului demografic datorat decretului din 1966 al lui Ceauşescu privind interzicerea avortului, în perioada când s-a trecut de la relativul dezgheţ ideologic al anilor ’60 la stalinismul care a atras după sine căderea regimului.

Construit de arhitecţi inspiraţi de Le Corbusier, cu spaţii largi şi cu un parc imens, doar pe jumătate amenajat în acele vremuri, cartierul Titan (sau Balta Albă) a fost locul unde am descoperit lumea, între marşurile patriotice pe care trebuia să le cântăm la şcoală, ecourile vagi ale mişcării hippy care ajunseseră şi la noi şi casetele pe care le copiam unii de la alţii. Minţile generaţiei mele au început să se deschidă spre lume într-o societate care se închidea din ce în ce mai mult în ea însăşi.

Ca fapt divers, refrenul marşului “Partidul, Ceauşescu, România” este copiat după primele note din melodia “I Wanna Hold Your Hand” a cunoscutei formaţii The Beatles.” Mihai Iordache

Spectacolul are loc în Sala Mare (str. Lipscani 84-90) şi face parte din programul Jazz @ARCUB-Artist In Residence, curatoriat de pianistul de jazz newyokez de origine română Lucian Ban.

Alături de Iordache, pe scenă vor fi Daniel Torres-saxofon tenor, Vlad Simon-trompetă-voce, Dan Mitrofan-chitară electrică, Adrian Stoenescu-clape şi Tavi Scurtu la tobe.

Biletele pot fi achiziţionate online de pe arcub.ro şi bilet.ro sau de la casa de bilete de la sediul ARCUB (Strada Lipscani, nr. 84-90).

Preţuri: 35 lei (Categoria I). Elevii, studenţii şi pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţiile pot achiziţiona bilete la preţul de 25 lei.
 

Share pe Facebook