KOOL WTF HIP

Jojo Mayer & Nerve, Skalpel, Dario Rossi şi alte 4 noi concerte confirmate pentru Jazz in the Park Festival 2017

Scenă de electro-jazz, concert de muzică clasică la miezul nopţii şi performance-uri cu 7 dintre cei mai tari artişti din lumea jazz-ului

Jazz in the Park vine cu mai multe noutăţi anul acesta: festivalul va avea o scenă de electro-jazz în Parcul Central din Cluj pe care vor concerta nume cunoscute ale genului. Jojo Mayer, unul dintre cei mai buni baterişti din lume, vine cu trupa sa Nerve, celebră pentru modul în care combină jazzul cu drum&base, muzică electronică, rock, jungle şi alte stiluri.

Omul nu e o maşină şi nici n-a fost creat să cânte precum una. Dar avem ceva care ne facem să cântăm mult mai bine decât ele şi aici mă refer la diferenţa creativă dintre 1 şi 0. Asta e ceea ce vreau să explorez. Aceea e partea cea mai interesantă, acolo e magia. N-o poţi atinge, dar oamenii o pot simţi”, declara Jojo Mayer la una dintre conferinţele la care a fost invitat la speaker.

O altă premieră locală va fi reprezentată de formaţia Skalpel din Polonia. Cu stilul ei original de hip hop şi jazz, Skalpel readuce la viaţă spiritul jazzului polonez prin refolosirea unor mostre din anii ‘60 şi ‘70  în piesele actuale.

Tot pe scena de electro-jazz va concerta şi trupa sZempöl Offchestra, care combină teatrul, muzica, poveştile într-un mix care conţine trompetă, vioară, tobe şi bass.

În ultimii ani, Clujul s-a poziţionat ca un oraş al muzicii electronice, dat fiind că oraşul găzduieşte cele mai mari festivaluri de muzică din România care sunt axate pe acest gen. Ne-am decis în acest an să intrăm şi noi în acest joc. Aşadar, una dintre scenele de anul acesta va prezenta multe proiecte de fusion jazz cu influenţe electronice. Va fi foarte interesant, avem nişte reprezentanţi foarte buni şi credem că această scenă va rivaliza ca artişti  cu cei pe care îi vom asculta pe scena principală”, spune Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park.

Dario Rossi, artistul care creează muzică din obiecte reciclate, cântă pe străzile Clujului

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi originali percuţionişti din lume va face senzaţie în cadrul Jazz in the Park. Dario Rossi, cunoscut la nivel mondial pentru reprezentaţiile lui unice şi pentru modul în care creează muzică din obiecte reciclate, va performa pe străzile din Cluj-Napoca. Dario a început să studieze tobele la 10 ani, iar apoi a învăţat la Colegiul de muzică Saint Louis din Roma. În 2011, la Londra, a avut o primă reprezentaţie în stradă la Piccadilly Circus şi în doar câteva minute întreaga zonă s-a umplut de oameni impresionaţi de talentul lui Dario şi de reprezentaţia lui. De atunci şi până acum a uimit milioane de persoane cu modul lui original de a folosi în percuţie tigăi, ţevi, cutii, iar video-urile lui pe Youtube sunt urmărite de peste 3 milioane de utilizatori.

Share pe Facebook