KOOL WTF HIP

Noutăţi de la Electric Castle

Alt-J, Franz Ferdinand, Architects, Deadmau5 şi Moderat sunt cap de afiş

Au mai rămas doar 56 de zile până la debutul celei de-a cincea ediţii a Electric Castle, iar organizatorii au deja planul complet al festivalului. Amenajări şi evenimente noi, echipamente care includ unul dintre cele mai mari ecrane LED din Europa şi un sistem de sonorizare care se regăseşte doar la marile evenimente de profil: toate vor fi ridicate în timp record pe o suprafaţă ce se extinde în acest an la peste 220.000 metri pătraţi.

Scena principală este principalul punct de atracţie al festivalului la fiecare ediţie, iar în 2017 va stabili un nou record pentru piaţa de evenimente muzicale din România. Un ecran LED de peste 600 metri pătraţi cu o rezoluţie 8K va „îmbrăca” scena cu o deschidere de peste 80 metri liniari. Împreună cu un sistem de sunet cu performanţe de vârf, ecranul va contribui la o experienţă muzicală şi vizuală completă, aşa cum merită toate show-urile programate aici, printre care cele ale Alt‑J, Franz Ferdinand sau Deadmau5.

Aproape 35.000 de oameni vor trăi zilnic într-un spaţiu istoric, nelocuit timp de 360 de zile în cursul unui an. Este un număr de oameni mai mare decât populaţia Sighişoarei, dar în acelaşi timp o densitate de oameni de 75 de ori mai mare decât media din Cluj-Napoca şi de 10 ori mai mare decât în New York, SUA. Această provocare îi face pe organizatori să găsească noi soluţii de arhitectură şi design pentru fiecare ediţie.

Pentru ca festivalul să poată oferi confortul de secol XXI pe care fiecare îl aşteaptă, echipa Electric Castle a creat de la zero infrastructura necesară. Reţeaua electrică dedicată exclusiv festivalului are o putere instalată de 6 MW, suficientă pentru a alimenta câteva cartiere ale Clujului, iar peste 15 kilometri de fibră optică au fost traşi încă din 2016 pentru a permite funcţionarea sistemului integrat de plăţi.

Anul acesta, zona de camping devine o aşezare urbană în sine. Cei 10.000 de participanţi aşteptaţi cu corturile vor avea, pe lângă facilităţile obişnuite, şi un supermarket, o zonă de grill, propria scenă şi o zonă independentă de activităţi.

Toate aceste amenajări sunt deja în curs de pregătire, iar construcţia lor propriu-zisă va avea loc în timp record, în patru săptămâni înainte de Ziua Zero a Electric Castle #5. Festivalul se desfăşoară între 12 şi 16 iulie, având în program peste 200 de artişti ce vor evolua pe 9 scene.

Share pe Facebook