KOOL WTF HIP

O specie nou descoperită de creveţi a fost botezată după Pink Floyd

"Set the controls for the heart of the sun"

Unul din cele mai amuzante lucruri care ţi se pot întâmpla în calitate de zoolog, trebuie că este, dincolo de a descoperi noi specii, să le dai nume.

Avem Eriovixia Gryfiindori, un păianjen denumit după unul din fondatorii şcolii de vrăjitorie Hogwarts din Harry Potter, mai avem Neopalma donaldtrumpi, o molie blondă cu organe genitale foarte mici.

Ei bine, acum avem şi un crevete pistol numit Synalpheus Pinkfloydi.

Noua specie a fost descoperită în largul coastelor Pacificului, în apele teritoriale din Panama, de c[tre o echipă internaţională de certetători din Marea Britanie, Brazilia şi SUA.

Numele crevetelui i se potriveşte mănuşă, acesta fiind foarte roz şi foarte luminos.

Culoarea nu este singurul lucru interesant la această specie de crevete. Acesta foloseşte gheara pentru a provoca o veritabilă explozie sonică, care paralizează sau chiar omoară prada. Practic, reuşeşte cumva să-şi mişte gheara în aşa fel încât să creeze o bulă sub mare ppresiune în apă, iar această când explodează produce un zgomot care poate ajunge la 210 decibeli. Mai mult, pentru o fracţiune de secundă, implozia bulei produce o temperatură de 4.400 ° C, aproape la fel de fierbinte ca suprafaţa soarelui.

"Ascult Pink Floyd de când au lansat The Wall în 1979, când aveam 14 ani. I-am văzut live de câteva ori", explică Dr. Zooligist Sammy de Grave de la Oxford University's Museum of Natural History.

"Particularităţile noii specii de crevete pe care am descoperit-o mi-au dat şansa să o numesc după trupa mea preferată".

Veţi descoperi singuri simiralităţile dintre această minune a naturii şi piesa de mai jos

Sursă: iflscience.com

Share pe Facebook