KOOL WTF HIP

Paul McCartney şi Sony se judecă pe drepturile de autor The Beatles

McCartney i le-a vândut lui Michael Jackson în 1985

În conformitate cu The Hollywood Reporter, Paul McCartney şi Sony/ATV Music îşi revendică drepturile de autor asupra muzicii The Beatles.

McCartney a renunţat la drepturile catalogului The Beatles în 1985, când Michael Jackson i-a oferit cu suma de 47 milioane $ şi a cumpărat fiecare piesă a trupei din 1967.

Zece ani mai târziu, Jackson a vândut jumătate din aceste drepturi lui Sony pentru 100 milioane $. Megastarului pop a murit în 2009, iar Sony a cumpărat anul trecut şi cealaltă jumătate pentru 750 milioane $ de la moştenitorii acestuia.

Şi tot de atunci, McCartney încearcă să între in posesia lor.

Conform legii copyright-ului, drepturile de autor ale pieselor scrise înainte de 1978, cum este şi cazul tuturor compoziţiilor The Beatles, revin la autori după 56 ani. Prin urmare, drepturile de autor ale pieselor lui McCartney, scrise în colaborare cu John Lennon, vor începe să-i revină din 2018, până în 2025.

Avocatul basistului The Beatles, Michael Jacobs, a declarat că "părţile au ajuns la un acord de reglementare confidenţială şi solicită tribunalului respingerea acţiunii de dare in judecată".

În timp ce se pare ca McCartney va lua din nou dreptul de proprietate din cântecele sale cândva anul viitor, ordinul prevede că instanţa federală din New York va „pune în aplicare termenii Acordului de soluţionare părţilor, ar trebui să apară o dispută.“

Sursă: NME

Share pe Facebook