KOOL WTF HIP

Poliţia germană confirmă că ameninţarea teroristă de la Rock Am Ring festival a fost una reală

90 mii de oameni au fost evacuaţi, iar concertul Rammstein n-a mai avut loc

Pe 2 iunie, 90 mii oameni au fost evacuaţi de la festivalul german Rock Am Ring în urma unei ameninţări teroriste. Câteva zile mai târziu s-a spus că ameninţarea teroristă n-ar fi fost tocmai una reală şi că ar fi fost o eroare a poliţiei cauzată în urma unei erori de scriere de pe lista persoanelor care aveau voie să între în backstage.

Potrivit Pollstar, poliţia a reţinut trei suspecţi în timpul unui control de securitate în cadrul festivalului, dintre care doi din ei deşi aveau brăţări speciale de acces în spatele scenei, numele lor lipseau de pe lista celor invitaţi. Concluzia poliţiei este că "n-a fost nicio eroare, iar ameninţarea a fost una reală".

Măsurile de securitate sporită n-au fost tocmai o exagerare din partea autorităţilor, având în vedere că doar cu câteva zile înainte, pe 22 mai, a avut loc atacul terorist din Manchester.

Din fericire, în afara de evacuarea publicului şi anularea unor concerte printre care şi Rammstein, nici un atat terorist n-a avut loc, graţie şi nivelului ridicat de securitate.

Sursă: MetalIjection

Share pe Facebook