KOOL WTF HIP

Publisherul Radiohead neagă că ar fi dat-o pe Lana Del Rey în judecată

Artista şi-a anunţat intenţia de a scoate această piesă Get Free de pe album

În urmă cu câteva zile Lana Del Rey confirma că a fost dată în judecată de către publisherul Radiohead pe motiv că piesa Get Free de pe recentul ei album Lust For Life ar fi fost inspirată din celebrul hit al trupei britanice, Creep.

Mai mult, Lana a confirmat că a vrut să ofere acestora 40% încasările pe drepturile de autor, publisherul cerând 100%. În cele din urmă, Lana Del Rey a anunţat intenţia de a scoate această piesă de pe album.

Acum, un purtător de cuvânt al Warner/Chappell a declarat pentru Pitchfork că au avut loc discuţii între cele două părţi, dar neagă că s-a ajuns în instanţă. De asemenea, acesta a negat şi faptul că firma de publishing pe care o reprezintă ar fi cerut 100% din procentele venite din drepturile de autor.

Trebuie de asemenea amintit că în anii 90 s-a hotărât în instanţă că celebra piesă a britanicilor fost într-o foarte mare măsură "inspirată" din The Air That I Breathe din 1972, a celor de la The Hollies, cei din urmă primind un procent necunoscut din fiecare difuzare.  

Sursă: Pitchfork

Share pe Facebook