KOOL WTF HIP

Reacţia muzicienilor privind atacurile din Charlottesville

"Nazi punks fuck off"

Liderul trupei Green Day, Billie Joe Armstrong, a condamnat atacurile din Charlottesville, din statul american Virginia, a devenit scena unor ciocniri violente între manifestanţii de extremă dreapta care s-au adunat în oraş pentru a contesta eliminarea unor simboluri ale Confederaţiei sudiste din războiul civil american dintre Nord şi Sud, şi contramanifestanţii care au ieşit pe străzi pentru a-i face să plece din oraş pe extremiştii de dreapta, inclusiv adepţii Ku Klux Klan.

De-a lungul zilei de sâmbătă, mai multe lupte de stradă au izbucnit între cele două grupuri de manifestanţi. O persoană a murit şi alte 19 au fost rănite, după ce un tânăr de 20 de ani a intrat cu maşina în mulţimea de contramanifestanţi. De asemenea, un elicopter al poliţiei s-a prăbuşit în apropiere de oraş, iar doi poliţişti au murit.

Video of fascist driving through crowd of protesters in #Charlottesville
Video by @Rebelutionary_Z #Antifa #UniteTheRight pic.twitter.com/ruT4V1kMdw

— Anarcho-Khomeinist🏴 (@NthRepublic) August 12, 2017

"Ceea ce s-a întâmplat în Charlottesville este dincolo de furie. Sunt trist, disperat, şocat. Urăsc rasismul mai mult decât orice. Muzica şi justiţia socială întotdeauna au mers mână în mână în ceea ce mă priveşte. N-am fi ajuns aici, dacă n-ar fi existat “the time they are a changing”...unii poate nu sunt de acord cu asta. Spiritul Green Day a fost mereu impotriva opresiunii", a declarat Billie Joe Armstrong despre evenimentele din Charlottesville.

Liderul Green Day şi-a încheiat discursul cu “Nazi punks fuck off.”

Armstrong n-a fost singurul care a luat atitudine impotriva evenimentelor din Charlottesville.

"Este inacceptabil ce s-a întâmplat în Charlottesville, Virginia. Suntem alături de cei care doresc să elimine URA", este poziţia trupei Garbage.

John Legend a spus că "avem simpatizanţi ai nazismului şi albi naţionalişti la Casa Albă. Şi ei sunt de condamnat. N-ar mai trebui să plătim taxele."

Sursă: NME

Share pe Facebook