KOOL WTF HIP

Record Store Day 2017 a înregistrat o creştere de vânzări de viniluri de peste 200%

Află care este albumul care a făcut posibil acest record

În fiecare an, pe 22 aprilie, în Regatul Unit, Irlanda, Franţa, Germania, Olanda, Italia, Japonia, Mexic şi Australia se încurajează cumpărarea de viniluri de la magazinele din colţ.

Această zi se numeşte Record Store Day şi este şi un prilej foarte bun pentru casele de discuri să scoată pe piaţă ediţii speciale de viniluri.

În acest an, aflându-se la a zecea ediţie, Record Store Day a înregistrat cele mai multe vânzări din istoria recentă a industriei de viniluri. Acest record nu a mai fost atins din 1991.

Într-o săptămână s-au vândut nu mai puţin de 547,000 de discuri.

În conformitate cu The Vinyl Factory, pe 27 aprilie, vânzările de viniluri din magazinele de specialitate au raportat o creştere cu 197%, comparativ cu ce se vânduse cu doar o săptămână înainte.

Şi această statistică este doar pentru magazinele specializate. Luând însă în considerare şi tarabele de pe străzi, vorbim de o creştere a vânzărilor de 213%, conform NME.

Comparativ cu Record Store Day de anul trecut, acum avem o creştere cu 1,4%. Acest fapt se datorează şi apariţiei în premieră pe vinil la o calitate înaltă a albumului lui David Bowie, BOWPROMO1, care conţine versiuni alternative ale pieselor de pe discul din 1971, Hunk Dory.

Sursă: NME

Share pe Facebook