KOOL WTF HIP

Regizorul filmului Velvet Goldmine plănuieşte un documentar despre Velvet Underground

"A fost cea mai influentă trupă a tuturor timpurilor şi oricine a cumpărat primul album şi-a făcut propria lui formaţie."

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Locarno Film Festival, regizorul Todd Haynes a declarat că intenţionează să realizeze un documentar despre legendara trupă, Velvet Underground.

Anunţul vine la doar câteva luni de când s-au împlinit 50 ani de la apariţia albumului de debut The Velvet Underground & Nico.

"A fost cea mai influentă trupă a tuturor timpurilor, întocmai cum şi Brian Eno a spus, oricine a cumpărat primul album şi-a făcut propria lui formaţie. Influenţa lor nu a avut nimic de a face cu vânzările sau cu vizibilitatea trupei, sau cu orice alt astfel de resort la care raportăm ideea de succes", a declarat Haynes.

Documentarul, care nu are încă un titlu, se bazează pe filmele experimentale lui Andy Warhol, părintele spiritual al trupei, ne mai informează Haynes. În 1966, Warhol şi regizorul Paul Morrissey au realizat pelicula The Velvet Underground & Nico: A Symphony of Sound, care conţine o oră de la repetiţiile trupei în formula originală formată din Lou Reed, Sterling Morrison, Maureen Tucker, John Cale şi Nico.

Haynes a mai adăugat că speră ca documentarul să conţină interviuri cu membrii care mai sunt în viaţă din Velvet Underground; Nico a murit în 1988, Lou Reed în 2013, iar chitaristul Sterling Morrison în 1995.

În stilul său propriu, Haynes a mai realizat filme despre nume celebre ale muzicii precum Karn Carpenter, David Bowie şi Bob Dylan în pelicule precum The Karen Carpenter Story, Velvet Goldmine şi I'm Not There.

Nu ştim cât de exagerată a fost povestea lui David Bowie în Velvet Goldmine, însă ştim că acesta nu a fost de acord cu apariţia filmului. Acesta descrie povestea hedonistă a prieteniei lui Bowie cu Iggy Pop, prin care subliniază destul de abraziv că toată aceasta aventură nu a dus nicăieri altundeva, decât pe drumul pierzaniei.

În ceea ce priveşte viitorul film despre Velvet Underground, acesta va fi primul documentar al lui Haynes şi va fi realizat în colaborare cu producătoarea Christine Vachone pentru Universal Music Group.

Sursă: Rolling Stone

Share pe Facebook