KOOL WTF HIP

Scandal urât în jurul reunirii The Smashing Pumpkins

Basista D'arcy Wretzky nu revine în trupă

Cine cunoaşte şi iubeşte The Smashing Pumpkins nu are cum să nu se bucure că trupa se reuneşte. Mai ales că nu o face pentru a cânta doar piesele vechi prin turnee, ci vine cu un nou material. Liderul trupei, Billy Corgan, chiar a anunţat că are scrise nu mai puţin de 26 piese, prin urmare, posibilitatea unui viitor dublu album n-ar fi tocmai exclusă.

La începutul acestei luni, The Smashing Pumpkins a făcut şi un photo-shooting, cu formula reunită a trupei, în care îi regăsim pe chitaristul original James Iha, pe primul baterist al trupei, Jimmy Chamberlin şi pe mai târziu venitul în trupă, chitaristul Jeff Schroeder. De asemenea, s-a făcut public că producătorul noului material al trupei este celebrul producător, Rick Rubin.

Din peisaj lipseşte basista D'arcy Wretzky.

În cadrul unui interviu pe care D'arcy l-a acordat pentru BlastEcho, basista a recunoscut că Billy Corgan i-a trimis un contract în urmă cu ceva vreme, dar o lună mai târziu i-a mărturisit că acesta "nu a fost o ofertă reală."

"Scuzele mele pentru toţi fanii The Smashing Pumpkins care sunt încântaţi de reunirea trupei cu primii membri ai trupei. Pentru mine este o mare dezamăgire, eu nu voi participa."

Ieri, trupa a dat un răspuns oficial:

"Reunirea The Smashing Pumpkins este total dedicată fanilor şi muzicii. James Iha, Jimmy Chamberlin şi William Corgan nu au mai cântat pe scenă cu D'arcy Wretzky de peste 18 ani. Aici nu facem experimente. Prin urmare, d-na Wretzky a fost invitată în mod repetat să cânte cu grupul, să participe la sesiunile de înregistrări sau cel puţin să ne întâlnim faţă în faţă, fapt pe care ea l-a tot amânat. Noi îi dorim toate cele bune şi aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem toţi foarte curând.'

Nu se ştie dacă Schroeder va prelua basul trupei, sau va rămâne în poziţia de chitarist, urmând ca The Smashing Pumpkins să recruteze un nou basist.

Într-un final, D'arcy a făcut publice câteva mesaje pe care le-a schimbat cu Billy Corgan din care reiese că acesta i-ar fi spus că James Iha, singurul membru cu care ea a rămas în contact după destrămarea trupei, şi Chamberlin îi susţin decizia prin care ea să nu mai fie parte din reunirea The Smashing Pumpkins.

"Sunt total dezgustată de James“, a declarat ea pentru Blast Echo. „Ar trebui să fie ruşine de el însuşi."

De-a lungul timpului, Iha a mai cântat cu The Smashing Pumpkins câteva show-uri în 2016, iar zilele acestea a fost pentru prima oară când a înregistrat muzică cu trupa după 18 ani. De asemenea, Chamberlin a însoţit formaţia în turnee câţiva ani, dar ultima sa înregistrare alături de colegii săi a avut loc în 2007.

Azi se aşteaptă un răspuns din partea trupei care ar trebui să ne ofere toate detaliile prinvind noul album, noul turneu şi noua formulă în care The Smashing Pumpkins va merge mai departe.

Sursă: NME

Share pe Facebook