KOOL WTF HIP

Scandalul CRYSTAL CASTLE continuă: Alice Glass îşi acuză fostul coleg de trupă, Ethan Kath, de viol

Acesta a răspuns acuzaţiilor

În octombrie 2014, Alice Glass părăsea Crystal Castle, aceasta fiind înlocuită de noua vocalistă, Edith Frances. Glass a mers mai departe solo, lansând primul său EP în august, anul curent, în timp ce Crystal Castle a lansat primul album cu noua vocalistă, Amnesty (I), în 2016.

Scandalul dintre Alice Glass şi Ethan Kath a avut ceva răsunet şi în trecut, Kath susţinând că rolul lui Alice în compoziţiile Crystal Castle a fost unul minor.

Acum Glass a postat pe site-ul ei oficial acuze grave la adresa lui Kath, susţinând că acesta, pe numele său real, Claudio Palmieri, a violat-o, a abuzat-o psihic şi a manipulat-o emoţional.

Alice susţine că abuzul lui Kath asupra ei a început pe când ea avea doar 15 ani:

"A fost un manipulator. A profitat de insecuritatea mea şi a exploatat-o. S-a folosit de lucruri pe care le ştia despre mine, utilizându-le împotriva mea. După câteva luni de când ne-am cunoscut, mi-a dat droguri şi alcool, a făcut sex cu mine într-o cameră goală dintr-un apartament de al său. Sexul n-a fost mereu consensual. M-a abuzat sistematic folosindu-se de nesiguranţa mea. Controla şi ce mâncam, cu cine vorbeam, unde mergeam, unde să stau în public, cu ce să mă îmbrac. Nu mă lăsa să dau înterviuri sau sesiuni foto, până nu controla el totul. Mă abuza şi fizic. M-a suit pe o scară şi m-a ameninţat că dă cu mine de pământ. A dat cu mine de pereţi."

"Controla tot ce făceam. Nu aveam voie să am propriul meu telefon, propriul meu credit card. El decidea cu cine am voie să fiu prietenă, îmi citea emailurile, mi-a restricţionat accesul la social media. Ţipa la mine că sunt doar o glumă proastă şi că lumea cine la concerte să aasculte doar partea instrumentală şi că eu trag trupa în jos. Odată a spart geamul de la uşa de la duş să mă sperie, altădată m-a încuiat în cameră. Mi-a spus că feminismul meu mă face ţinta perfectă pentru violatori şi că doar el mă poate proteja. M-a forţat să facem sex, altfel spunea că nu mai am ce să caut în trupă" a continuat Alice Glass.

"Să părăsesc Crystal Castle a fost cea mea grea decizie pe care am luat-o vreodată. Trupa asta era totul pentru mine. Muzica mea, concertele mele, fanii mei erau totul pentru mine. Încă mă recuperez după o întreagă decadă de abuzuri", a concluzionat Glass.

În replică, Kath a negat toate acuzaţiile aduse într-o declaraţie publică pentru Pitchfork, dată prin avocatul său:

"Sunt revoltat şi rănit de declaraţiile recente făcute despre mine de către Alice şi despre relaţia pe care am avut-o. Povestea ei este pură ficţiune şi o să mă consult cu avocaţii mei privind opţiunile mele legale de apărare. Din fericire, sunt mulţi martori care pot confirma că n-am fost vreodată abuziv cu Alice."

Publicaţia Stereogum anunţă că din cauza acuzaţiilor, turneul Crystal Castle a fost anulat.

Sursă: NME

Share pe Facebook