KOOL WTF HIP

Se scoate la licitaţie Porche-ul care a inspirat piesa Judas Priest, "Turbo Lover"

Casa se licitaţie spune că preţul poate ajunge la 300.000 $

Gran Turismo 3: A-Spec, unul din cele mai bine vândute video-game-uri din toate timpurile conţine în coloana sa sonoră hitul Judas Priest din 1986, Turbo Lover.

Pasionaţii de heavy metal cunosc probabil că în spatele acestei piese a stat drept sursă de inspiraţie modelul Porsche 911 Turbo SE. După ce în toţi aceşti ani maşina a aparţinut chitaristului Glenn Tipton, acum se scoate la licitaţie.

"Am făcut atunci un tur la fabrica din Stuttgart şi am fost foarte impresionat de meticulozitatea cu care această maşină a fost construită şi mi-am dorit mult să am şi eu un model. Pentru a o conduce însă, e nevoie ca vremea să fie frumoasă, ceea ce, pentru unde locuiesc eu, este destul de complicat. A sosit vremea să intre în posesia cuiva care să o şi poată folosi, dar recunosc că-mi este greu să mă despart de ea", a declarat Tipton.   

Pe când trupa se afla în turneu în 1985, chitaristul Judas Priest a făcut o incursiune la Stuttgart să-şi ridice maşina cu volanul pe dreapta, de culoare albă.

Tipton a avut mare grijă de maşina sa, numărul de km fiind doar de 22,740, ceea ce presupună că maşina veche de 30 ani este în perfectă stare de funcţionare. Motorul de 3,3 litri are 300 cai putere şi a fost dotat de curând cu injectoare noi.

Casa de licitaţie va scoate maşina la liciţatie pe 21 octombrie, iar preţul de vânzare estimat este între 180.000 £ şi £ 220.000 ($ 241,000 şi $ 295.000).

Sursă: Silverstone Auctions

Share pe Facebook