KOOL WTF HIP

"Turbulenţele" necesare să iasă pe piaţă albumul Smashing Pumpkins, "Siamese Dream"

Album avea să rămână unul din cele mai importante privind noul sound al anilor 90

Dacă vă îndeamnă vreodată curiozitatea să aflaţi cum problemele şi mind-fuck-urile personale pot duce la apariţia unui strălucit album cap-coadă, nu trebuie să căutaţi prea mult.

Unul din cele mai bune exemple în acest sens avea să apară în 1993, mai exact albumul Smashing Pumpkins, Siamese Dreams.

Produs de Butch Vig şi înregistrat în 4 luni de zile în Georgia, cel de al doilea album al trupei avea la dispoziţie un buget de peste 250.000 $.

La acel moment treburile stăteau cam aşa: chitaristul James Iha şi basista D’Arcy Wretzky să găseau în mijlocul unei dureroase despărţiri, toboşarul Jimmy Chamberlin avea probele atât de grave cu drogurile încât în trupă s-a luat decizia să fie ţinut cât mai departe de dealeri, iar liderul trupei, Billy Corgan care era într-o plină luptă cu o depresie severă era într-atât de determinat să înregistreze acest album, încat se apucase să înregistreze toate părţile de chitară şi bas, fapt care nu a făcut decât să crească animozităţile din trupă.

Cu toate astea Siamese Dream a fost un mare succes, debutând direct pe locul 10 în Billboard, iar single-ul Today le-a asigurat un nesperat loc în noul sound al muzicii rock a acelor ani.

În concluzie, discul s-a dovedit a fi unul din cele mai importante, atât din istoria Smashing Pumpkins, cât şi din tot proaspătul sound cu care avea să vină anii 90.

Share pe Facebook