KOOL WTF HIP

VIDEO: Ce are Rob Halford de spus despre retragerea chitaristului Glenn Tipton din Judas Priest

În cadrul noului turneu de promovare al viitorului album, Judas Priest va concerta la Bucureşti pe 22 iulie

Vocalistul Judas Priest, Rob Halford, a declarat marţi, 13 februarie, pentru The Quietus, că Glenn Tipton a luat decizia de a se retrage din viitorul turneu cu doar 5 zile în urmă.

"Glenn duce o luptă grea cu boala Parkinson de 10 ani şi asta nu l-a oprit niciodată din compus, din înregistrări, din a merge în turnee în jurul lumii. Încă poate cânta la chitară, cu menţiunea că sunt unele pasaje ale pieselor noastre scrise de-a lungul anilor cu care are ceva dificultăţi. Lăudabil cu Glenn, d-asta este un erou pentru noi, a fost decizia sa de a-i ceda locul lui Andy Sneap de a duce steagul mai departe. Ne ştim cu Andy şi el a acceptat şi a fost onorat să-l înlocuiască pe Glenn, să fie cu noi pe scenă în turneulul Firepower."

Deşi Tipton nu va însoţi trupa în turneu, Halford nu exclude posibilitatea ca acesta să apară din când în când pe scenă în cadrul vreunui concert.

"Unul din lucrurile pozitive, atât pentru noi, cât şi pentru Glenn, este că nu lasă problemele de sănătate să-l afecteze foarte mult. Glenn este Glenn. Glenn încă poate cânta la chitară. Este un mare chitarist heavy metal. Doar că rolul său e puţin diferit acum. Abia aştept momentele în  care să apară inopinant pe scenă în vreun concert din turneul Firepower, să cântăm Living After Midnight sau Breaking The Law, genul ăsta de piese. Ar fi un moment foarte special. Ar putea fi chiar ultimul concert în această formulă, nu ştim asta. Dar bucuria vine din faptul că Glenn va mai cânta cu noi şi este foarte încântat de asta."

Glenn Tipton este chitarist în Judas Priest din 1974. În urma evoluţiei problemelor de sănătate, acesta i-a cedat locul lui Andy Sneap (ex. Sabbat / Hell).

În cadrul noului turneu de promovare al viitorului album, Judas Priest va concerta la Bucureşti pe 22 iulie.

Sursă: Blabbermouth
 

Share pe Facebook