KOOL WTF HIP

VIDEO: Geoff Tate, fostul vocalist Queensrÿche, cântă live tot albumul Operation: Mindcrime

Celebrul disc aniversează 20 ani de la apariţie

Fostul vocalist Queensrÿche, Geoff Tate, a pornit un turneu european în care cântă tot albumul Operation: Mindcrime, care în 2018 celebrează 30 ani de la apariţie.

"Voi cânta cu trupa mea tot albumul Mindcrime, iar ultima parte din show va fi o călătorie în noile compoziţii ale trilogiei Operation: Mindcrime şi câteva piese mai vechi pe care fanii le iubesc", a declarat Tate pentru Metal Wani.



Operation: Mindcrime este cel de al treilea album de studio al Queensrÿche. Acesta este un disc concept, o operă rock care spunea povestea lui Nikki, un fost dependent de droguri care deziluzionat de societatea coruptă în care trăieşte, devine parte dintr-un grup revoluţionar şi asasin al unor lideri politici. Albumul a fost certificat cu platină de către Kerrang! şi ocupă un loc în top 100 cele mai bune albume metal ale tuturor timpurilor.

În 2012, Tate a fost concediat din Queensrÿche. Doi ani s-a judecat cu foştii său colegi în privinţa numelui trupei. În urma procesului, vocalistul n-a reuşit decât să poată cânta live piesele de pe albumele Operation: Mindcrime şi Operation: Mindcrime II. De asemenea, trupa sub care a activat Tate s-a numit Operation: Midcrime, nume sub care a lansat în ultimii ani o trilogia The Key (2015), Resurrection (2016) şi The New Reality (2017).

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook