KOOL WTF HIP

Vorbele frumoase ale lui Dave Mustaine despre briliantul chitarist AC/DC, Malcolm Young

"Mi s-au umplut ochii de lacrimi. Unul din cei mai dragi oameni nu mai este printre noi."

Dave Mustaine, liderul Megadeth, a aflat despre moartea chitaristului AC/DC, Malcolm Young, de la unul din fani, în timp ce stătea la vorbe cu ei pe Twitter.

"Am închis computerul şi am plecat de lângă el. Mi s-au umplut ochii de lacrimi. Unul din cei mai dragi oameni nu mai este printre noi."

Malcolm Young a murit sâmbâtă, 18 noiembrie, la 64 ani după o lungă luptă cu demenţa.

Mustaine povesteşte de primul său contact cu AC/DC:"Eram în faţa unui magazin de discuri din California şi schimbam droguri pe discuri. Într-o zi, o angajată a magazinului, o chema Willow, mi-a dat o copie a albumului AC/DC din 1977, Let There Be Rock. Dumnezeu s-o binecuvânteze pentru asta. Senzaţia pe care am avut-o a fost ca şi cum cineva deschisese o poartă către ceva foarte rău. Chitarele sunau foarte demonic. Era ceva ce nu mai auzisem în viaţa mea."

Ani mai târziu, trupei Megadeth i s-a oferit şansa să cânte în deschiderea AC/DC un întreg turneu:

"Nu-i cunoşteam foarte bine. Îi mai vedeam la standul de catering. Au fost mereu genul de trupă care apărea în backstage cu foarte puţin timp înainte concertului şi plecau imediat după ce acesta se termina. Prin urmare, Malcolm şi cu mine am schimbat amabilităţi de câteva ori, dar mi-ar fi foarte plăcut şi fim prieteni. El şi Angus erau destul de timizi. Cineva s-a oferit să aducă o sticlă cu ceva de băut, dar am fost repede informaţi că membrii trupei beau doar ceai şi fumează ţigări."

"În acel turneu am stat şi le-am urmărit concerte. Toţi erau mici de statură, dar volumul la care cântau era la maximum, graţie amplificatoarelor Marshall. Ţi se strepezeau dinţii de cât de tare era muzica. Dacă voiai să surzeşti, era bine să nu le stai mult prin preajmă. Malcolm venea în faţă doar să facă backing vocal la microfon, apoi se retrăgea în spate, lângă monitoare şi cânta de acolo. Nu stătea în faţa scenei ca cineva care nu ştia ce să facă. Asta mi s-a părut genial." a continuat liderul Megadeth.

"În urmă cu câţiva ani, soacra mea a avut Alzheimer şi a fugit din azil. Am găsit-o două luni mai târziu. Soţul eu a murit de asemenea de demenţă câteva luni mai târziu. Prin urmare, când am auzit ce boala lui Malcolm, m-am înmuiat. Cred în rai şi cred că acum e acolo cu Bon [Scott] şi cu George [Young]."

Sursă: Rolling Stones

Share pe Facebook