KOOL WTF HIP

Zi neagră pentru muzică: AC/DC în doliu

"Fără ajutorul său AC/DC n-ar fi existat"

Muzicianul australian şi producătorul George Young, care a fost un ghid pentru fraţii săi mai tineri la începuturile AC/DC, a murit la vârsta de 70 ani.

La începuturile anilor 60, George a fost chitaristul ritmic şi compozitorul trupei australiene, The Easybeats, alături de care a lansat mai multe hituri internaţionale, printre care şi Friday On My Mind.În urma unor neînţelegeri cu membrii trupei, acesta a părăsit-o şi şi-a dedicat timpul propriei sale case de producţie şi a lucrat cu mai tinerii săi fraţi, Malcolm şi Angus, punând astfel umărul la lansarea AC/DC. De asemenea, a cântat şi pe câteva piese la bas şi a fost şi co-producătorul câtorva discuri de succes ale trupei, cum ar fi High Voltage, T.N.T., Dirty Deeds Done Dirt Cheap, Let There Be Rock şi Powerage.

"Fără ajutorul său AC/DC n-ar fi existat. A fost un muzician, un compozitor, un bun sfătuitor şi mult mai mult decât atât. Nu întâlneşti în fiecare zi un profesionist atât de dedicat muncii sale", se spune într-un comunicat oficial AC/DC.

Sursă: Consequenceofsound

Share pe Facebook