KOOL WTF HIP

12 superbe femei care au influenţat muzica The Rolling Stones

Zeiţele rock and roll

Nu puţine sunt piesele rock care au avut drept muze femei din cele interesant, ceea ce presupune din capul locului că nu erau doar frumoase, ci mult mai mult decât atât. O trupă de calibrul The Rolling Stones nu avea cum să nu fie animată de prezenţa unor astfel de zeiţe.

Iată 12 din cele care au avut influenţa lor asupra muzicii uneia din cele mai celebre trupe rock din lumea:

01. Chrissie Shrimpton se cunoştea cu Mick Jagger încă de când erau în şcoală. Cei doi au avut o relaţie de trei ani (1963 – 1966). Se pare că Shrimpton îl ţinea din scurt pe Jagger, fapt care a dus la apariţia unor piese precum Under My Thumb şi Yesterday’s Papers, care vorbesc atât de momentele în care au fost împreună, cât şi despre faptul că vocalistul avea s-o părăsească pentru Marianne Faithfull.



02. În iunie 1967, Christa Paffgen, cunoscută sub numele de Nico de la Velvet Underground, a avut o scurtă relaţie la The Monterey Pop Festival cu Brian Jones.



03. Anita Pallenberg avea să-l părăsească pe Brian Jones pentru, se pare, ceva mai fermecătorul, Keith Richards într-o vacanţă în Maroc. Cei doi au avut o relaţie destul de lungă, din 1967 până în 1979, povestea terminându-se în urma faptului că Keith a bănuit-o că a petrecut o noapte cu Mick Jagger.

Pallenberg a avut o influenţă remarcabilă asupra trupei, câteva din piese fiind remixate la cererea ei. Mai mult, cântecele You Got The Silver şi Happy au fost scrise pentru ea. De asemenea, a fost backing vocals pe Sympathy for the Devil.



04. Marianne Faithfull a fost iubita lui Mick Jagger timp de patru ani, timp în care ea avea să fie introdusă de către acesta în lumea drogurilor. Legenda spune că în timpul unui raid al poliţiei la una din petreceri, Faithful era îmbrăcată doar cu o haină de blană. A fost muză pentru Sympathy for the Devil şi You Can’t Always Get What You Want şi a contribuit la compoziţia piesei Sister Morphine.



05. Anna Wohlin avea să fie iubita lui Brian Jones când acesta a murit. Wohlin a fost cea care i-a scos trupul neînsufleţit din piscină în 1969, când acesta suferise tragicul accident.

Recent Anna avea să conteste verdictul conform căruia moartea lui Jones a fost un accident, aceasta susţinând că acest a fost omorât în urma unei lupte cu Frank Thorogood, un angajat care tocmai fusese concediat cu câteva zile în urmă.



06. Cântăreaţa americană Marsha Hunt avea să dea viaţă în 1970 unei fete în urma unei poveşti de amor cu Mick Jagger. Acesta a refuzat să-şi recunoască fiica, dar a admis aceasta un deceniu mai târziu. Tot Mick Jagger avea să declare despre Marsha că făcuse o obsesie pentru el şi că ar fi inspirat piesa Brown Sugar.



07. Bianca Pérez-Mora Macias a devenit soţia lui Mick Jagger pe când era însărcinată în patru luni în 1971. În poza de mai jos o putem vedea în celebrul club Studio 54 serbându-şi ziua în 1977. Un an mai târziu avea să divorţeze de Jagger, în urma adulterului acestuia cu Jerry Hall. "Căsnicia mea s-a încheiat în ziua nunţii mele", avea să declare Bianca la acea vreme. Prezenţa ei în viaţa lui Jagger avea să fie inspiraţie pentru piesele Luxury şi Respectable. De asemenea, se pare că a avut şi un impact semnificativ în sound-ul trupei în anii 70.



08. Jerry Hall a devenit iubita lui Mick Jagger încă din 1977, dar s-au căsătorit pe o plajă Hindu în 1990. Împreună au patru copii, dar au divorţat în 1999, când Hall a aflat că modelul brazilian, Luciana Morad, aşteaptă un copil cu soţul ei. Piesa Miss You a fost scrisă pentru ea.

09. Actriţa şi modelul american, Patti Hansen, s-a căsătorit cu Keith Richards că când acesta avea să împlinească 40 ani. Cei doi s-au întâlnit în Studio 54, iar despre ea, Keith avea să declare că "este cel mai frumos specimen din întreaga lume. Şi asta nu este totul. Iubesc mintea ei, bucuria ei de viaţă. Şi crede că narcomanul ăsta ponosit care sunt eu, este iubirea vieţii ei."

10. Beverle Lorence "Bebe" Buell avea să fie coperta Playboy din noiembrie 1974. Fiind o faimoasă groupie girl, Buell era cunoscută pentru relaţiile sale cu rock-staruri, printre care s-au numărat şi Mick Jagger sau Steven Tyler.



11. Uschi Obermaier a fost un model german care la în anii 70 era implicată în activităţile politice ale Berlinului anilor 70. În 1975 a însoţit The Rolling Stones în turneu, timp în care se pare c-a avut aventuri amoroase cu Mick Jagger şi Keith Richards.

12. Imediat ce a împlinit 18 ani, Mandy Smith s-a căsătorit cu basistul The Rolling Stones, Billy Wyman, care la acel moment avea 47 ani, relaţie care la acea vreme nu avea cum să treacă neobservată de presă. Cei doi aveau o poveste de dragoste de când aceasta avea doar 13 ani. Ca lucrurile să fie şi mai încurcate, fiul său a devenit în 1993 logodnicul mamei lui Mandy.



Sursă: vintag.es

Share pe Facebook