KOOL WTF HIP

9 piese care i-au schimbat viaţa lui Brian Molko

Placebo să află în turneul aniversar de 20 ani de existenţă

Primul concert pe care l-am văzut

Téléphone

"S-a întâmplat în Belgia. Aveam 11 ani şi trăiam în Luxembourg. Fratele meu avea 21 ani la acea vreme şi m-a luat cu el. Eram mult prea mic de înâlţime ceea ce m-a făcut să trec de gardurile de gardurile de protecţie dintre public şi scenă. Prin urmare, mi-am petrecut primul meu concert cu băieţii care asigurau securitatea. A fost prima mea experienţă rock’n’roll. Iar Téléphone era una din cele mai mari trupe din Franţa în anii 80. Am fost siderat."



Piesa care mi-a schimbat viaţa

Sonic Youth – Dirty Boots

"Aveam vreo 16 ani când prietenul meu Nick a venit pe la mine, am fumat un joint, am stins luminile şi am ascultat albumul Goo. La acea vreme aveam vreo 3 ani de când cântam la chitară. În acea zi, discul ăsta mi-a schimbat toată percepţia în ceea ce aş putea face cu o chitară electrică. Mi s-a deschis un întreg univers de posibilităţi. Sonic Youth rămâne probabil trupa care a avut cea mai mare influenţă asupra mea. Şi este una din cele mai mari formaţii rock’n’roll din toate timpurile."



Primul cântec pe care îţi aminteşti că l-ai ascultat vreodată

Claude François – Alexandrie Alexandra

"Este un muzician francez care a murit într-un mod absurd, schimbând un bec în timp ce făcea baie. A fost un deschizator de drumuri în felul său. E o piesă disco apărută la începutul anilor 80, poate chiar la sfârşitul anilor 70. Avea şi un dans foarte aparte când cânta piesa. La un moment dat îşi punea mâna pe fund şi dansa cumva în jurul ei. Ştiu c-am dansat şi eu aşa în faţa părinţilor şi a fratelui meu."



Piesa care te-a făcut să vrei să cânţi

PJ Harvey – Sheela-Na-Gig

"Piesa apăruse când terminam facultatea. Am simţit-o foarte viscerală şi abrazivă. Înregistrarea însăşi era nemasterizată şi foarte autentică. A fost momentul în care m-am îndrăgostit de Polly Harvey şi am dezvoltat o obsesie pentru muzica ei."



Cântecul care vrei să-ţi cânte la înmormântare

Nina Simone – Don’t Let Me Be Misunderstood

"Este piesă în care mă regăsesc. Dacă asculţi versurile, despre mine este vorba."



Care este piesa pe care nu poţi s-o mai asculţi?

The National – I Need My Girl

"Să fi trecut mai bine de 20 ani. Relativ recent m-am decis să fac o schimbare cu mine psihologic şi emoţional şi să mă indepărtez de piesele care îmi aduc aminte de fostele iubite din viaţa mea. Şi funcţionează. Una din aceste piese este I Need My Girl de la The National."



Primul disc cumpărat

Michael Jackson – Thriller

"Am cumpărat albumul ăsta cu maică-mea. Aveam doar 10 ani. Eram realmente obsedat de Beat It, mai multe decât orice altă piesă de pe disc. Thriller a fost perioada de aur a lui Michael."



Prima piesă de care te-ai îndrăgostit

Leonard Cohen – Hey, That’s No Way To Say Goodbye

"Am fost părăsit, am avut inima frântă. Se întâmpla când eram în şcoală şi a durut foarte tare, era sfârşitul lumii. Cumpărasem o casetă cu Cohen, Greatest Hits. Şi atunci ceva magic s-a întâmplat. A fost o experienţă transcedentală. Devenisem una cu cântecul. Mi-aduc aminte că am căzut la pâmânt şi am izbucnit în lacrimi şi am plâns vreo 20 minute."

În prezent, Placebo să află în turneul aniversar de 20 ani de existenţă.

Sursă: NME

Share pe Facebook