KOOL WTF HIP

Ascultă una din cele mai fascinante voci, Grace Slick, vocalista Jefferson Airplane "White Rabbit"

“One Pill Makes You Larger, And One Pill Makes You Small…”

În anii 60, studiourile de producţie erau destul de limitate din punct de vedere tehnic, în comparaţie cu tehnologia de azi, iar în concerte volumul era dat foarte tare, pentru ca muzica să ajungă la urechile unui număr căt mai mare de oameni.

Aceste două constante ale acelor vremuri făceau destul de dificilă aprecierea pe deplin a unei voci extraordinare, cum era cea a lui Grace Slick, de la Jefferson Airplane.

Track-ul de mai jos conţine doar vocea lui Grace la piesa White Rabbit şi scoate în evidenţă ce înseamna să ai o voce, dar să şi ştii cum s-o foloseşti

Trupa din San Francisco a anilor 60 este cunoscută mai ales pentru clasicile Somebody to Love şi White Rabbit, dar şi pentru extraordinara performanţă live de la Woodstock.

White Rabbit este una din primele piese Jefferson Airplane, apărută la începutul anului 1966. Piesă este inspirată din operele lui Lewis Carroll, Alice în ţara minunilor din 1865 şi Alice în ţara oglinzilor din 1871, în care protagonista bea un lichid necunoscut şi îşi schimbă dimensiunile.

Slick spune că piesa este despre curiozitate, despre droguri, despre a experimenta şi alte percepţii ale realităţii. De asemenea, vocalista a mai adăugat că părinţii n-ar trebui să citească copiilor astfel de poveşti.

Versurile enigmatice din White Rabbit a fost una din primele piese care făceau referinţe despre consumul de droguri şi care a păcălit vigilenţa cenzorilor de la posturile de radio.

În prezent Slick Grace se ocupă de pictură şi sculptură.

Share pe Facebook