KOOL WTF HIP

Au trecut 7 ani de la moartea liderului Type O Negative, Peter Steele

Află poveşti din viaţa sa de la colegii de trupă

Nu de puţine ori Peter Steele s-a luptat cu dependenţa sa de droguri şi alcool prin spitale, dar mereu a ieşit învingător. Chiar cu câteva zile înainte să moară, declara într-un interviu că în sfârşit reuşise să-şi învingă dependenţele şi era foarte încântat că tocmai se mutase într-un loc aproape de Staten Island şi începuse să lucreze la cel de al şaptelea album al trupei.

Chitarisul Type O Negative, Kenny Hickey şi toboşarul Johnny Kelly, tocmai repetau cu trupa lor doom metal Seventh Void, când au primit vestea proastă a morţii colegului lor.

"Am primit un telefon, n-am recunoscut vocea şi am lăsat robotul să răspundă. Era sora lui Peter. Am sunat-o înapoi şi mi-a zis "L-am pierdut pe Peter". Am întrebat "Cum adică l-am pierdut?". "S-a prăpădit" mi-a răspuns. La acel moment nimeni nu ştia care a fost cauza morţii". a povestit Kelly.

După ce a primit cumplita veste, Kelly i-a povestit lui Hickey ce s-a întâmplat. "Când i-am zis a început să ţipe la mine. Eram amandoi complet debusolaţi. Era sfârşitul unei ere în viaţa noastră."

Steele avea să moară când reuşise să renunţe la droguri şi alcool, mai ales la cocaină.

Fusese diagnosticat cu câţiva ani înainte de bătăi neregulate ale inimii.

"Cine ştie dacă nu a murit de fapt din cauza faptul că a consumat multe droguri de-a lungul anilor. Ştiam de diagnosticul lui, dar dacă ai grijă de tine şi faci ce trebuie, poţi să duci asta pe picioare. Plănuia să trăiască 90 ani", a declarat clăparul Josh Silver.

"Mereu spunea că-şi simte bătăile inimii, încă de când era copil avea problema asta. Avusese în familie patru sau cinci bărbaţi care au murit din cauza problemelor cu inima înainte de 50 ani, posibil să fi fost ereditar. Cine ştie? Poată ăsta a fost preţul plătit pentru că era masiv" a adăugat Hickey.

Mereu a susţinut că este un timid şi că are trac pe scenă. Cu toate astea, a fost front-man-ul trupei. Avea o voce groasă şi profundă, care surprindea ba prin a fi foarte suavă, ba prin a fi tăietoare ca o lamă. Şi era în permanenţă autoironic.

Deşi Steel a fost mereu un mizantrop, versurile sale sarcastice i-au făcut pe mulţi să-l califice drept rasist şi misogin. A respins mereu aceste acuzaţii, iar apropiaţii săi au insistat mereu asupra faptului că liderul Type O Negative avea un aparte şi bizar simţ al umorului.

Nu de puţine ori a fost acuzat de homofobie. Însă Steel a susţinut contrariul, spunând că nu este anti-homosexualitate, ci doar pro-heterosexualitate. Versurile piesei I Like Goils vorbesc de la sine: “I know I’m strange but I ain’t no queer, so take your rage and disappear / To make it clear that you can’t bone me my tattooed ass reads ‘exit only”.  

 

În 1995, când Type O Negative se bucura de succesul celui mai popular album, Bloody Kisses, Steele avea să pozeze pentru coperta publicaţiei Playgirl. Acest fapt l-a făcut să se înconjoare de foarte multe femei, dar şi de bărbaţi.

"S-a enervat odată cănd nişte gay au venit să le dea un autograf pe poza lui. Unii dintre ei au venit şi la mine, tot cu poza lui. Le-am zis să se care, căci nu semnez aşa ceva", povesteşte chitaristul Kenny Hickey.

Dincolo de reputaţia sa, Steele a fost mereu loial prietenilor apropiaţi şi prietenos cu fanii trupei. De asemenea, cei care l-au cunoscut bine, spun despre el că făcea mereu lucrurile în exces, fie că era vorba despre a compune muzică, fie că-şi ocupa timpul cu alte activităţi zilnice.

"Dacă era vorba de muncă, se dedica acesteia trup şi suflet. Dacă ne aşezam să mâncăm, nu se scula de la masă până nu mâncă vreo două-trei porţii de mâncare" îşi aminteşte Kelly.

Hickey povesteşte că "Peter dacă făcea ceva să-i placă, mergea până în pânzele albe. Femei, mâncare, alcool, totul la el era cantitativ. A fost singura persoană pe care am cunoscut-o în stare să mănânce mâncare chinezească de 60$".

Fie din cauza comportamentului său obsesiv, fie din cauza problemelor cu inima, Steele a fost nu de puţine ori spitalizat, fie că era acasă sau în plin turneu. Avea foarte rar grijă de el, punând mereu umorul şi autoironia înaintea sănătăţii sale.

"A fost odată spitalizat când eram în turneu peste ocean. A avut nevoie de opt intervenţii chirurgicale, ca să-şi dea seama care îi sunt problemele de sănătate şi nimeni din personalul spitalului nu vorbea engleză. L-au întrebat ce droguri a consumat şi Peter a răspuns "Cocaină, alcool, roşcate". Câteva zile mai târziu doctorii au revenit întrebându-l ce sunt roşcatele. Credeau cu e vorba de droguri", a povestit Hickey.

Sursă:Loudwire

Share pe Facebook