KOOL WTF HIP

Brian Molko, Placebo: "Am vrut să fac homofobii să-şi dorească să mă f..."

"Nancy Boy" este un exemplu în acest sens

Într-un recent interviu pe care liderul Placebo, Brian Molko, l-a acordat pentru Kerrang, acesta a dezvăluit că intenţia sa privind costumaţiile de scenă din trecut a fost să-i facă pe cei cu porniri homofobe să-şi pună întrebări privind atitudinea lor.

La mijlocul anilor 90, unul din marile hituri ale trupei, Nancy Boy, a ridicat repede întrebări privind sexualitatea lor, având în vedere imaginea androgină a trupei.

"N-am intenţionat niciodată cu adevărat să şochez. Costumaţiile noastre au fost mai mult un act politic. Am încercat să contestăm homofobia la care eram martori pe scena muzicală. Am vrut ca oricine din public, care are porniri homofobe să se uite la mine şi să-şi spună <<wow, ce bunăciune, ce-aş f...>>, apoi să realizeze că <<ea>> este Brian şi atunci să-şi pună întrebări privind sexualitatea lor. A fost o alegere din considerente estetine şi de asemenea un act politic."

Reacţiile nu s-au lăsat aşteptate pe când deschideau concertele trupei Weezer.

"A fost destul de bizar, pentru că ni s-au aruncat multe vorbe grele. Era paradoxal, adică de ce să cumperi un bilet la concert ca să mă înjuri. Dar m-am bucurat de această experienţă. Nu contează cât de mult am fost înjurat, eu am fost acela care a avut microfonul şi am fost mereu la înălţime" a povestit Molko.

"Cel mai neplăcut a fost când cântam în deschirea concertelor pentru Weezer în Statele Unite, iar cei din public au aruncat în noi cu monezi. A durut ca dracul, dar la finalul concertului le-am adunat pe toate şi ne-am cumpărat alcool."

În prezent, Placebo se pregăteşte să-şi încheie turneul aniversar de 20 ani de existenţă al trupei.

Sursă: NME

Share pe Facebook