KOOL WTF HIP

Ce piesă a influenţat apariţia Twin Peaks, dar nu a mai apărut în film

Încă un mister elucidat

Nu sunt puţini cei care au iubit aventurile demonului Bob şi cum a posedat pe rând locuitorii micii localităţi, Twin Peaks, în primele două sezoane în urmă cu 25 ani. Suntem convinşi că şi audienţele celui de al treilea sezon vor umple de bani banii producătorilor şi ne vor ţintui o vreme în faţa monitoarelor, respectiv televizoarelor.

Unul din cele mai importante aspecte care a contribuit indubitabil la succesul acestui serial este muzica filmului compusă de Angelo Badalamenti şi tema principală cântată de Julee Cruise.

Regizorul David Lynch a început să lucreze cu cei doi pe când lucra la filmul Blue Velvet, de unde avem şi piesa Mysteries of Love.





Ce este mai puţin cunoscut însă este că Lynch şi-a dorit ca tema principală din Twin Peaks să fie coverul după piesa lui Tim Buckley, Song to the Siren, cântată de trupa goth-dream-pop This Mortal Coil. Piesa a apărut până la urmă pe coloana sonoră a filmului Lost Highway.

Robin Guthrie, de la Cocteau Twins, care asigură chitara pe Song of the Siren, în varianta This Mortal Coil, a dezvăluit de ce piesa n-a mai apărut în Twin Peaks.

"Nu numai că piesa trebuia să fie în film, dar trebuia ca eu şi Liz [Fraser-vocalista Cocteau Twins], trebuia să fim pe scenă în fiecare serie pentru a da un plus de credibilitate poveştii. Dar înţelegerea a căzut pentru că  Ivo [Watts-Russell - liderul This Mortal Coil şi patronul casei de discuri 4AD] era căpitanul proiectului This Mortal Coil şi a cerut mai mulţi bani. Regret că n-am ajuns să fim parte din serialul lui David Lynch. Ar fi fost o poveste frumoasă de povestit nepoţilor."


Încă un mister elucidat.

Share pe Facebook