KOOL WTF HIP

Cele mai bune 10 piese despre sfârşitul lumii

Tot soiul de teorii ne înştiinţează despre ziua când va veni sfârşitul lumii. Din când în când nu ştiu ce vrăjitor, numerolor sau vreun ghicitor în astre ne anunţă cu precizie când şi cum această zi va veni. Că vor prinde sau nu vreun sfârşit de lume, urmează să aflăm, dar, dacă e să fie, să avem şi un playlist pregătit în acest sens.

Un nou sfârşit al lumii se anuntă se anunţă săptămâna viitoare. O serie de teorii şi coincidenţe par să se lege de această dată. Fie că e vorba de vreo invazie extraterestră, fie că Pământul se va ciocnii cu planeta Nibiru, fie că apocalipsa biblică la va veni, găsiţi aici un 10 piese care cântă prohodul acestei lumii.

THE BEATLES The End

Întâmplator sau nu, această piesă chiar este ultima pe care The Beatles a înregistrat-o. Cumva, cântecul de pe discul Abbey Road le-a fost predestinată celor patru. Dar ştim că cel puţin până la sfârşitul lumii, muzica The Beatles va fi mereu prezentă în viaţa naostră. Cât despre piesă, riff-urile par să te pregătească pentru apocalipsă, iar versurile te ajută să-ţi accepţi soarta.


ALICE COOPER Fireball

Pe cel mai recent album al lui Alice Cooper, Paranormal, găsim piesa Fireball. Povestea e că un individ visează cum că o bilă imensă de foc cade din cer şi distruge planeta. Apoi, bum, acest fapt chiar se întâmplă.


METALLICA The Four Horsemen

Fără vreun echivoc piesa este despre cei patru cavaleri ai apocalipsei, iar Hetfield te face să înţelegi să sfârşitul lumii este după colţ.


THE POLICE When the World Is Running Down,You Make the Best of What’s Still Around

În această piesă optzecistă, de pe albumul Zenyatta Mondatta, Sting ne explică că atunci când lumea să năruie în jurul nostru, nu ne rămâne decât să facem cele mai frumoase lucruri din cele lumeşti. În textul piese, ca accesorii pentru a desfăşura astfel de activităţi sunt menţionate un video-player şi un magnetofon multi-track. Probabil în zilele noastre ar fi recomandare un player Blu-Ray şi un iPhone. Oricum, nici unul din aceste lucruri nu te vor ajuta în ziua judecăţii. Sau...cine ştie!


BLACK SABBATH After Forever

Nu ai cum să faci un playlist despre sfârşitul lumii, fără să incluzi o piesă Black Sabbath. Piesa aleasă de noi care te pregăteşte pentru apocalipsă este After Forever, de pe albumul Master Of Reality. Cântecul este adresat celor care îşi pun întrebări despre existenţa lui Dumnezeu şi care se întreabă dacă ne vom putea salva în Ziua de Apoi.


PINK FLOYD Run Like Hell

Pentru cine mai speră că poate să scape de apocalipsă, trebuie să ştie c-ar trebui să fie foarte rapid. Piesă conţine diverse sunete cum ar fi o mulţime furioasă de oameni, ţipete şi paşi grei. Şi nici un Arnold Schwarzenegger care să te salveze. Pai n-a jucat el în Terminator 2: Judgment Day?

 

AC/DC Hells Bells

Deloc întâmplător, piesa începe cu sunetul greu al unui clopot. Fără vreo îndoială, sfârşitul lumii bate la uşă. Versurile piesei din albumul Back In Black, precum “I won’t take no prisoners, won’t spare no lives / Nobody’s putting up a fight / I got my bell, I’m gonna take you to hell / I’m gonna get you, Satan get you” nu arată deloc optimist.


BLUE OYSTER CULT (Don’t Fear) The Reaper

Chitaristul Donald ‘Buck Dharma’ Roeser, care este şi compozitorul acestei piese, că aici vorbim despre o poveste de amor şi în niciun caz despre crime şi sinucideri. Avem totuşi îndoielile noastre.


CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL Bad Moon Rising

John Fogerty a găsit ca inspiraţie pentru piesa asta apocaliptică de pe albumul Green River, filmul The Devil and Daniel Webster. Versurile “I hear hurricanes a-blowin’ / I know the end is comin’ soon” sau “Hope you get your things together / Hope you are quite prepared to die” nu ne dau prea mari şanse de vreo salvare.


THE DOORS The End

Am început cu The End-ul lui The Beatles, încheiem cu The End-ul The Doors

Sound-ul psihedelic al piesei şi problemele eudipiene ale lui Jim Morrison nu ne mai dau prea multe şanse. Iar cadă aşa stau lucrurile, recomandat ar fi să încercăm varianta de 12 minute de pe albumul de debut sau varianta live de 17 minute. Măcar aşa mai tragem şi noi de timp să mai stăm pe Pământ.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook