KOOL WTF HIP

CRONICĂ DE CONCERT: The Dire Straits Experience la Sala Palatului, Bucureşti

S-a simţit lipsa lui Mark Knopfler

Fani nostaligici laolaltă cu tineri dornici să trăiască experienta muzicii Dire Straits au umplut Sala Palatului luni seara, 11 decembrie. Concertul a început în forţă, explozie de sunet şi de lumini, urmate de sunetul armonios, bine-cunoscut, al muzicii pe care o ştiam cu toţii. Vocea şi sunetul chitarii lui Terence Reis ne surprind printr-un registru asemănător celui interpretat odată de Mark Knopfler.

Apoi, pe măsură ce piesele curg, descoperim tonul energic, personal al noului artist. O interpretare corectă, pe alocuri aducând în sala atmosfera delicată cu care ne-au obişnuit monştrii sacrii Dire Straits.

Din setlist nu au lipsit piesele clasice cu care ne-au încantat întotdeauna: Telegraph Road, Romeo and Juliet, Your Latest Trick, Private Investigation, On Every Street, Brothers in Arms. Atmosfera magică creată de Chris White (saxofon) a fost ceea ce doream să auzim cu toţii, chiar dacă de data aceasta nu a fost însotita de rafinamentului muzical pe care numai Mark Knopfler il putea aduce în scenă.

O nota mai puţin bună o primeşte sunetul care a fost prea puternic, reuşind (ne)performanţa de a te scoate uneori din starea propusa de artiştii impecabili care se aflau pe scena.

Cu toate acestea, sala a fost plină şi cu toţii am fost încantati să ascultăm muzica de calitate adusă in prim plan de The Dire Straits Experience.

În concluzie, un eveniment care ne-a adus aminte de gloria, mareţia şi rafinamentul uneia dintre cele mai marcante formaţii rock care au existat vreodată, însoţite de un plus de energie ca notă personala dată de Terence Reis.

Redacţia RockOn

Share pe Facebook