KOOL WTF HIP

Cum a fost calomniat chitaristul Led Zeppelin, "satanistul" Jimmy Page

Se vede treaba, nu numai la noi se obişnuieşte ca orice pasionat de rock să fie catalogat drept satanist.

În martie 2000 o poveste urâtă care ieşea la suprafaţă privind decesul toboşarului Led Zeppelin, John Bonhan, avea să se încheie cu un proces de calomnie câştigat de chitaristul Jimmy Page.

Publicaţia Ministry Magazine publica în august 1999 un raport privind moartea lui Bonham, din care reieşea că în 25 septembrie 1980, Jimmy Page era mai preocupat ca acesta să nu-i vomite în pat, decât să-i dea o mână de ajutor.

Ministry Magazine l-a calomniat pe Page făcându-l egoist şi stupid, susţinând chiar că acesta a cauzat moartea colegului său de trupă. Publicaţia a mers până acolo încât a susţinut că în acele momente, Page ar fi purtat o robă satanistă şi îi făcea vrăji lui Bonham.

Articolul în cauză avea să aducă şi alte injurii asupra chitaristului, care îşi exprimase de mult regretul pentru pierderea prietenului său.

Câteva luni după moartea lui Bonhan, Led Zeppelin şi-a încetat activitatea.

Jimmy Page n-a trecut uşor peste articolul din Ministry Magazine şi a acţionat publicaţia în judecată.

Procesul s-a încheiat destul de repede. Potrivit BBC, atât publicaţia respectivă, cât şi autorul articolului, Scott Manson, şi-au cerut scuze şi au fost de acord să plătească o sumă subsţanţială lui Page pentru daune morale, precum şi cheltuielile de judecată.

În cele din urmă, ceva bun a ieşit din toată povestea asta urâtă. Norman Chapman, avocatul lui Jimmy Page, a declarat ziariştilor că suma, care n-a fost făcută publică, a fost donată în scopuri caritabile către Action for Brazil's Children Trust, o organizaţie care se ocupă de educaţie şi servicii medicale pentru populaţia sub 25 ani din această ţară.

Se vede treaba, nu numai la noi se obişnuieşte ca orice pasionat de rock să fie catalogat drept satanist.

Sursă: UltimateClassicRock

Share pe Facebook