KOOL WTF HIP

Cum a fost Jimi Hendrix arestat în urmă cu 50 ani în Suedia

Chitaristul a fost găsit vinovat şi a fost amendat de autorităţile suedeze

Dincolo de geniul său, legendarul chitarist Jimi Hendrix era celebru şi pentru c-ar fi fost un timp foarte energic şi genul de muzician la ale cărui concerte se putea întâmpla orice pe scenă, dar şi pentur faptul că nu era tocmai indicat să-i stai prin preajmă când consuma alcool.

Pe 3 ianuarie 1968, The Jimi Hendrix Experience ateriza în Gothenburg pentru nu mai puţin de 4 concerte în Suedia şi Danemarca. După ce a fost cazată la Hotel Opalen, toată trupa a ieşit să-şi petreacă vremea în Klubb Karl. Întorşi pe la 2 noaptea, petrecerea a continuat într-o camera unde era cazat toboşarul Mitch Mitchell.

Pe la 4 dimineaţa, unul din cei cazaţi în hotel, care avea o cameră un etaj mai jos, s-a plâns la recepţie de zgomotul petrecăreţilor. Când personalul hotelului a intrat în camera unde se ţinea petrecerea, aceasta era devastată, iar Jimi Hendrix, foarte beat şi drogat, zăcea într-un pat cu mâna plină de sânge pentru că ceva mai devreme spărsese un geam. Acesta a fost de urgenţă transportat la spital, apoi la secţia de poliţie.

Chitaristul a fost acuzat de distrugerea bunurilor şi tulburarea liniştii publice şi forţat de poliţie să facă vizite zilnic la secţie la orele 14.00, timp de două săptămâni. Pe 16 ianuarie 1968, Hendrix a apărut în instanţă unde a primit o amendă de 3200 coroane suedeze.

N-a fost singura dată când Hendrix a dat de necaz în urma consumului de droguri şi alcool. Apropiaţii săi ştiau foarte bine că pacifistul chitarist devenea violent când bea peste măsură. Într-un alt incident, una din iubitele sale s-a ales cu câteva copci după ce Hendrix, tot în stare de ebrietate, a lovit-o cu o sticlă în ochi. Iar în 1969 acesta a fost acuzat de autorităţiile canadiene după ce în bagajele sale au fost găsite heroină şi haşiş, acuzaţii de care cumva a scăpat mai târziu.

Sursă: Ultimate Classic Rock

Share pe Facebook