KOOL WTF HIP

Cum David Ellefson şi Dave Mustaine l-au descoperit pe D-zeu şi nu vor mai cânta niciodată piesa "The Conjuring"

"E magie neagră în piesa asta. E plină de instrucţiuni pentru blesteme" Dave Mustaine

La începutul lui martie, membri Megadeth au organizat un Boot Camp unde au petrecut trei zile cu fanii care au vrut, contra-cost, să le fie alături.

Basistul Megadeth, Dave Ellefson, care mai nou este si pastor luteran, a venit cu ideea de a avea în acest Boot Camp şi o biserică.

Într-un recent interviu Ellefson a vorbit despre ce s-a întâmplat în cele trei zile şi despre ce predici a ţinut în biserică.

Acesta a hotărât împreună cu Dave Mustaine să ridice la fileu eternul subiect sensibil, "cum să asculţi heavy metal şi să nu arzi în iad".

"A fost foarte interesant, pentru că am ascultat The Number of the Beast cu Iron Maiden, War Pigs cu Black Sabbath, Slayer - South of Heaven, Ghost - Absolution" şi Megadeth - Holy Wars.

"De pildă, Iron Maiden începe cu citatul din Apocalipsă 13.18, când Satana a luat cu el o treime din îngeri. În predica pe care am ţinut-o în Boot Camp fanilor heavy metal, le-am explicat că D-zeu este creatorul, iar diavolul nu este nici creativ, nici iertător.

Motiv pentru care este puţin probabil ca creativitatea să ţină de diavol, aşa cum s-a încetăţenit. Este doar un dar al oamenilor. Iar dacă vreo muzică sau

vreun film te duc către calea pierzaniei, aici ţine de alegerea ta. Şi aici vorbesc din experienţă
".

Ellefson a continuat să apere trupele care compun şi fanii care ascultă piese care au referinţe către partea mai întunecată a celor mistice şi lumeşti:

"În heavy metal, să fim serioşi, mulţi dintre noi am crescut cu Black Sabbath-ul lui Dio, apoi cu Slayer, azi ascultăm Ghost. În fine, mereu a fost o fascinaţie pentru acultism, pentru dardside, despre abis. Este ceea ce facem. Ne uităm la filme de groază şi compunem muzică pe măsură. Şi, pentru că facem asta câteodată, nu înseamnă neapărat că este ceea ce credem. Spunem doar poveşti. Şi noi, Megadeth, avem astfel de piese, precum Bad Omen sau Five Magic. Repet, sunt doar poveşti. Nu trebuie neapărat judecate ca atare".

Întrebat dacă sunt piese Megadeth pe care membri trupei nu se mai simt confortabil să le cânte pentru versurile lor, Ellefson a răspuns:

"Nicio piesă, din cele scrise de mine, nu intră în această categorie. Dave [Mustaine], are însă câteva. Şi e foarte deschis să recunoască faptul că nu se mai simte ok să le mai cânte. Este alegerea lui."

Într-un interviu pe care Mustaine îl dădea în 2011 pentru publicaţia britanică Total Guitar, a declarat că n-ar mai vrea să cânte vreodată una din cele mai heavy piese din primul album Megadeth, Peace Sells… But Who's Buying?, The Conjuring:

"E magie neagră în piesa asta. E plină de instrucţiuni pentru blesteme".


În autobiografia sa, Mustaine: A Heavy Metal Memoir, scria că pe când era adolescent, a practicat magia neagră, ceea ce l-a inspirat să scrie The Conjuring, dar că acest fapt avea să-l afecteze mulţi ani după.

Anul trecut însă, Mustaine a revenit asupra deciziei şi a spus c-ar reintroduce piesă în set-list-ul concertelor, atâta timp cât aceasta n-ar face nimănui rău.

Sursă: Blabbermouth

Share pe Facebook