KOOL WTF HIP

Cum sună trupa care va deschide concertele Metallica din Europa

Vine din Norvegia şi se numeşte Kvelertak

Kvelertak este o trupă norvegiană, care a apărut în 2007 şi care îi are în componenţă pe Erlend Hjelvik la voce, trei chitarişti pe numele lor Vidar Landa, Bjarte Lund Rolland şi Maciek Ofstad, basistul Marvin Nygaard şi toboşarul Kjetil Gjermundrød.

Cu trei albume la activ, Kvelertak în 2010, Meir în 2013 şi Nattesferd în 2016, trupa cântă în limba maternă şi are influenţe din rock and roll, black metal şi punk rock.

Anul trecut, într-un interviu pentru Metal Hammer, vocalistul Erlend Hjelvik povestea despre muzicile pe care le ascultă şi cum a început proiectul cu Kvelertak:

"În ceea ce mă priveşte, primele albume care m-a impresionat a fost The Prodigy Music For The Jilted Generation şi The Fat Of The Land. Mai târziu au apărut în viaţa mea trupe precum Metallica şi Slipknot, apoi Dimmu Borgir şi Cradle of Filth au venit de la sine. A fost ceva foarte natural."

"N-aş da prea mult credit pentru The Prodigy. Ascultam foarte mult metal când ne-am format ca trupă."

Pentru că-i recomandă talentul, dar şi pentru că au avut foarte mult noroc, Kvelertak vor cânta în deschiderea celor de la Metallica, în turneul de promovare al celui mai recent album al lor, Hardwired...to Self Destruct.

Share pe Facebook