KOOL WTF HIP

De ce 1 martie e o zi importantă în rock

File din poveste

În 1994, Nirvana avea să cânte chiar ultimul concert, acesta având loc la Terminal Einz în Munchen, Germania. Cu o capacitate de doar 3000 oameni, sala de concerte era de fapt un hangar de aeroport. Amuzant a fost că în timpul concertului a căzut curentul electric, fapt care a făcut ca trupa să înceapă să cânte acustic, inclusiv piesa The Cars, "My Best Friend's Girl".

În 1969, Jim Morrison, vocalistul The Doors, era arestat în Miami şi acuzat de comportament lasciv în public prin expunerea organului sexual, mimarea sexului oral şi simularea masturbării. A mai fost de asemenea acuzat de profanări publice şi consum de alcool în public. Acuzaţiile au venit imediat după un concert The Doors susţinut la Dinner Key Auditorium. Morrison a fost găsit vinovat de expunere indecentă şi profanare, şi abia în 2010 acuzaţiile au fost retrase.

În 1995, la cea de a 37-a festivitate de decernare a premiilor Grammy, Soundgarden avea să plece acasă cu două trofee, unul pentru Best Hard Rock Performance pentru piesa Black Hole Sun şi unul pentru Best Metal Performance pentru piesa Spoonman. Tot atunci, Green Day, pleca acasă cu un Grammy pentru Best Alternative Music Performance pentru Dookie.

În 1982, Jimmy Page lansa primul său album solo, muzica filmului Death Wish II care l-a avut în rol principal pe actorul Charles Bronson.

În 1968, Elton John lansa primul său single, I've Been Loving You. Piesa nu avea să ajungă în niciun top.

În 1997, un fan Mötley Crüe a dat trupa în judecată pentru că şi-a pierdut irecuperabil auzul după ce a participat la un concert al trupei în New Jersey. Judecătorul nu i-a dat câştig de cauză, spunându-i acestuia că stâd aproape de scenă ştia la ce riscuri se expune.

Sursă: SixxSense

Share pe Facebook